Млинці – це своєрідний фаст-фуд, що прийшов до нас від предків. Посудіть самі: цим частуванням можна наїстися і в домашніх умовах, і де-небудь на пікніку; акуратні млинці з ситною начинкою зручно брати з собою, тому багато включають саме це блюдо офісний обід. Начинки для млинців можуть бути найрізноманітнішими, але якщо мова йде про те, щоб добре поїсти, не обійтися без м’ясного вмісту. Млинці з куркою і сиром – відмінний варіант для такої мети!
Млинці з куркою і сиром
рецепт млинчиків з куркою і сиром
Складові:
- молоко – 2 л,
- курячі яйця – 3 шт.,
- борошно – 300 г,
- сіль – щіпка,
- цукор – щіпка,
- куряче філе – 3 шматочки (не подвійний),
- ріпчаста цибуля – 1 шт. середнього розміру,
- твердий сир – 200 г,
- рослинне масло для обсмажування цибулі + 1 ст.л. в тісто.
Процес приготування:
Начиняти потрібно буде гарячі млинці – щоб тертий сир в них відразу ж розплавився, і страва вийшла неповторним на смак. Це означає, що спочатку краще взятися за приготування начинки, і вже потім смажити млинці, по черзі наповнюючи їх начинкою. Отже, для приготування курячої начинки промийте філе, зріжте з нього плівки і зайвий жир, помістіть курятину в каструлю і залийте водою. Трохи підсолити воду і поставте каструлю на вогонь. Після закипання акуратно зніміть шумівкою піднялася піну. Ну а після цього варіть філе до готовності – хвилин 20.
Зварене філе курки вийміть з води і залиште остигати. А тим часом візьміться за приготування млинцевого тесту. У чашу кухонного комбайна розбийте яйця, додайте до них трохи (50 г) борошна, трохи (50 мл) молока, сіль і цукор. Перемішайте ці інгредієнти за допомогою міксерної насадки (або самого міксера, якщо ви користуєтеся їм, а не кухонним комбайном).
Поступово додавайте в тісто решту борошна і молоко, перемішайте масу за допомогою комбайна. У результаті повинно вийти рідке тісто для млинців – майже таке, як вода. Якщо ваше тісто густіше, то і млинці вийдуть більш товстими. Деякі господині додають в млинцеве тісто щіпку соди для пухкості, але якщо при перемішуванні ви користуєтеся комбайном або міксером, цього робити не варто: тесту для ніжності вистачить бульбашок від збивання. А ось ложку рослинної олії обов’язково варто додати: завдяки цьому інгредієнту млинці не будуть липнути до млинцевій сковороді (навіть до самої зношеної).
Перед смаженням млинців потрібно все ж до кінця приготувати начинку. Куряче філе розділіть на невеликі шматочки, щоб зручно було подрібнювати їх в м’ясорубці або кухонному комбайні.
Помістіть шматочки курки в чашу комбайна з ножами і подрібніть їх.
Подрібнену курятину покладіть в миску. Ріпчасту цибулю почистіть, промийте, наріжте кубиками і обсмажте на олії до красивого відтінку. Додайте цибулю до курятини і перемішайте начинку. Сир натріть на середній терці і залиште в тарілочці поруч – його вмішувати в начинку не варто.
На сковороду без масла вилийте майже повний ополоник млинцевого тесту. Коли хрусткі краю млинця відстануть від сковороди, переверніть млинець на іншу сторону. Готовий млинець викладіть на велику тарілку гарячої стороною вгору.
На гарячий млинець відразу ж покладіть ложку начинки і притрусіть її тертим сиром. Загорніть нижній край млинця на начинку, потім загорніть до центру лівий і правий краї. Поверніть млинець рулетом, повністю укутавши начинку млинчиком. Точно так же приготуйте інші млинці.
Млинці з куркою і сиром готові! Із вказаної кількості інгредієнтів виходить більше двадцяти млинчиків. Якщо вам стільки не потрібно, сміливо ділите все залишають на два. Перед подачею на стіл не забудьте притрусити млинці зеленню або додати сметану.
Смачного!
Автор рецепта і фото: Вікторія