Смачний, простий і корисний вечерю – про що ще може мріяти кожна господиня? Пропоную вам приготувати рибний вечерю – мойву в духовці. І, хоча це рибка не дорога, в ній безліч корисних мікроелементів.
Запечена мойва в духовці
Готувати мойву просто, головне заздалегідь перекласти її з морозильної камери в холодильник. Я пропоную зробити це вранці, уклавши попередньо заморожений продукт у простору миску. І, коли ви повернетеся з роботи – мойва повністю розморозиться, і ви з легкістю приготуєте вечерю.
Складові:
- Півкіло або кілограм мороженої мойви,
- 2 столових ложки рослинної рафінованої олії,
- Чорний мелений перець за смаком,
- Спеції до риби,
- сіль,
- Сік лимона,
- Майонез або сметана – 2 столові ложки,
- Борошно або крохмаль для панірування – за бажанням,
- Твердий сир для посипання і цибулю – за бажанням.
Процес приготування:
Заздалегідь размороженную мойву добре промити і викласти на друшляк для видалення надлишків вологи. Рибу можна випатрати і відрізати голови. Якщо вона трохи підмерзла робити це дуже легко – відрізаєте голову і тельбухи самі вискользает з рибки. Злегка скропити морепродукт соком лимона.
Форму для запікання вистелити фольгою або папером для запікання, змастити маслом.
Точно так же, як ми жили згідно з товстолобиком, на змащене маслом дно дека можна укласти подушку з лука. Цей крок на ваш розсуд.
Перекласти рибки в невелику ємність для запікання (судочек), посипати спеціями і сіллю, перцем за смаком.
Полити рибу олією, або змастити майонезом або сметаною. Посипати верх сиром чи ні – вирішувати вам. І так, і так буде смачно.
Поставити мойву в духовку на 15-20 хвилин, духову шафу слід прогріти заздалегідь, готувати при 190 гр.
Поради господині
При приготуванні можна додати лавровий лист, уклавши його біля бортиків форми. Перед подачею лавровий лист витягти.
Подавати блюдо з відвареною картоплею, відвареним рисом або булгуром.
До такої вечері підійде часниковий соус на основі майонезу або йогурту, нарізані крупно свіжі овочі, домашні соління.
А якщо трохи рибки залишилося від вечері – завтра ви зможете приготувати смачні рибні бутерброди. Потрібно просто викласти мойву на змащений часником багет, трохи полити майонезом, укласти пару кружечків маринованих корнішонів і, посипавши тертим сиром, запікати 5 хвилин до плавлення сиру в духовці або пару хвилин в мікрохвильовці.
Якщо у вас немає спецій до риби – з’єднайте чорний і запашний перець, 1 бутон гвоздики і перемеліть в ступці. Додайте солі, так само можна додати коріандр або мускатний горіх.
Смачного!