Мойва в духовці

Смачний, простий і корисний вечерю – про що ще може мріяти кожна господиня? Пропоную вам приготувати рибний вечерю – мойву в духовці. І, хоча це рибка не дорога, в ній безліч корисних мікроелементів.

Запечена мойва в духовці

Мойва в духовці

Готувати мойву просто, головне заздалегідь перекласти її з морозильної камери в холодильник. Я пропоную зробити це вранці, уклавши попередньо заморожений продукт у простору миску. І, коли ви повернетеся з роботи – мойва повністю розморозиться, і ви з легкістю приготуєте вечерю.

Мойва в духовці рецепт

Складові:

  • Півкіло або кілограм мороженої мойви,
  • 2 столових ложки рослинної рафінованої олії,
  • Чорний мелений перець за смаком,
  • Спеції до риби,
  • сіль,
  • Сік лимона,
  • Майонез або сметана – 2 столові ложки,
  • Борошно або крохмаль для панірування – за бажанням,
  • Твердий сир для посипання і цибулю – за бажанням.

Процес приготування:

Заздалегідь размороженную мойву добре промити і викласти на друшляк для видалення надлишків вологи. Рибу можна випатрати і відрізати голови. Якщо вона трохи підмерзла робити це дуже легко – відрізаєте голову і тельбухи самі вискользает з рибки. Злегка скропити морепродукт соком лимона.

Форму для запікання вистелити фольгою або папером для запікання, змастити маслом.

Точно так же, як ми жили згідно з товстолобиком, на змащене маслом дно дека можна укласти подушку з лука. Цей крок на ваш розсуд.

Перекласти рибки в невелику ємність для запікання (судочек), посипати спеціями і сіллю, перцем за смаком.

Як приготувати мойву в духовці

Полити рибу олією, або змастити майонезом або сметаною. Посипати верх сиром чи ні – вирішувати вам. І так, і так буде смачно.

Поставити мойву в духовку на 15-20 хвилин, духову шафу слід прогріти заздалегідь, готувати при 190 гр.

Мойва в духовці з цибулею

Поради господині

При приготуванні можна додати лавровий лист, уклавши його біля бортиків форми. Перед подачею лавровий лист витягти.

Мойва в духовці покроковий фото рецепт

Подавати блюдо з відвареною картоплею, відвареним рисом або булгуром.

До такої вечері підійде часниковий соус на основі майонезу або йогурту, нарізані крупно свіжі овочі, домашні соління.

А якщо трохи рибки залишилося від вечері – завтра ви зможете приготувати смачні рибні бутерброди. Потрібно просто викласти мойву на змащений часником багет, трохи полити майонезом, укласти пару кружечків маринованих корнішонів і, посипавши тертим сиром, запікати 5 хвилин до плавлення сиру в духовці або пару хвилин в мікрохвильовці.

Якщо у вас немає спецій до риби – з’єднайте чорний і запашний перець, 1 бутон гвоздики і перемеліть в ступці. Додайте солі, так само можна додати коріандр або мускатний горіх.

запечена мойва

Смачного!