Смачна мойва в домашніх умовах



Мойва по-домашньому, в пряному засолі, з маринованою цибулею – що може бути смачніше! Приготувати бутерброд з такою смачною рибою або ж просто подати з відвареною картоплею – просто казка.

Смачна маринована мойва в домашніх умовах

Мойва в домашніх умовах

покроковий фото рецепт

Жирна і дуже м’ясиста мойвочка ідеально підходить для маринування або соління, головне видалити нутрощі і голову з хвостом. Ароматний букет спеції можна підібрати на свій смак або використовувати вже готовий набір для засолювання пряної морської риби. Приступимо, якщо ви готові радувати себе і своїх близьких смачними стравами!

Для приготування вам будуть потрібні досить прості і доступні продукти:

Складові:

  • Свіжоморожена мойва – 0,5 кг,
  • Приправа для маринування і засолу пряної оселедця (готова) – пакетик,
  • Лавровий лист – 2 штуки,
  • Суха зелень петрушки – за смаком,
  • Цукровий пісок – 1 ст. ложка,
  • Сіль (будь-яка) – 1 ст. ложка,
  • Оцтова есенція – 1 десертна ложка,
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка (велика),
  • Вода – 1 літр.

Процес приготування:

Разморозьте сиру рибу, промийте і акуратно відріжте голову, витягуючи відразу ж нутрощі. Також відріжте хвостики. Знову промийте рибу під струменем холодної води.

Мойва домашнього посолу

Акуратно викладіть мойву рядочком в глибоку ємність, в моєму випадку глибокий пластиковий контейнер з кришкою.

Як приготувати мойву в домашніх умовах

Як приготувати маринад для мойви

У каструльку налийте чисту воду, поставте на вогонь. У воду додайте цукровий пісок, сіль.

Маринад сіль цукор оцет

Висипати пакетик приправи.

Маринад для оселедця

Додайте промитий лавровий лист і зелень петрушки. Все перемішайте і доведіть до кипіння. Зніміть ємність з вогню і залиште остигати. Коли маринад трохи охолоне, влийте оцтову есенцію і розмішайте.

Маринад для засолу риби

Залиште маринад остигати, нехай він охолоне повністю, інакше риба може зваритися, адже мойва дуже ніжна рибка. Очистіть ріпчасту цибулю і наріжте тонкими півкільцями. Викладіть колечка поверх риби в контейнер.

Мойва з цибулею

Залийте повністю остиглим маринадом. Накрийте кришкою і поставте ємність в холодильник на добу.

Мойва маринована рецепт з фото

Через добу можна пробувати пряну мариновану мойву. Лук з маринаду не варто викидати, він виходить дуже хрустким і смачним.

смачна мойва

Приємного вам апетиту!