Мойва по-домашньому, в пряному засолі, з маринованою цибулею – що може бути смачніше! Приготувати бутерброд з такою смачною рибою або ж просто подати з відвареною картоплею – просто казка.
Смачна маринована мойва в домашніх умовах
покроковий фото рецепт
Жирна і дуже м’ясиста мойвочка ідеально підходить для маринування або соління, головне видалити нутрощі і голову з хвостом. Ароматний букет спеції можна підібрати на свій смак або використовувати вже готовий набір для засолювання пряної морської риби. Приступимо, якщо ви готові радувати себе і своїх близьких смачними стравами!
Для приготування вам будуть потрібні досить прості і доступні продукти:
Складові:
- Свіжоморожена мойва – 0,5 кг,
- Приправа для маринування і засолу пряної оселедця (готова) – пакетик,
- Лавровий лист – 2 штуки,
- Суха зелень петрушки – за смаком,
- Цукровий пісок – 1 ст. ложка,
- Сіль (будь-яка) – 1 ст. ложка,
- Оцтова есенція – 1 десертна ложка,
- Цибуля ріпчаста – 1 головка (велика),
- Вода – 1 літр.
Процес приготування:
Разморозьте сиру рибу, промийте і акуратно відріжте голову, витягуючи відразу ж нутрощі. Також відріжте хвостики. Знову промийте рибу під струменем холодної води.
Акуратно викладіть мойву рядочком в глибоку ємність, в моєму випадку глибокий пластиковий контейнер з кришкою.
Як приготувати маринад для мойви
У каструльку налийте чисту воду, поставте на вогонь. У воду додайте цукровий пісок, сіль.
Висипати пакетик приправи.
Додайте промитий лавровий лист і зелень петрушки. Все перемішайте і доведіть до кипіння. Зніміть ємність з вогню і залиште остигати. Коли маринад трохи охолоне, влийте оцтову есенцію і розмішайте.
Залиште маринад остигати, нехай він охолоне повністю, інакше риба може зваритися, адже мойва дуже ніжна рибка. Очистіть ріпчасту цибулю і наріжте тонкими півкільцями. Викладіть колечка поверх риби в контейнер.
Залийте повністю остиглим маринадом. Накрийте кришкою і поставте ємність в холодильник на добу.
Через добу можна пробувати пряну мариновану мойву. Лук з маринаду не варто викидати, він виходить дуже хрустким і смачним.
Приємного вам апетиту!