Куряча печінка, якщо вона належним чином приготовлена, м’яка і смачна. Сьогодні в нашому меню куряча печінка в сметані, тушкована з цибулею і морквою на сковороді. Рецепт простий, на раз-два. Найголовніше правило – дотримуватися часовий інтервал і не перетримати печінку, інакше вона буде жорсткою.
Куряча печінка в сметані
Сметана творить чудеса, саме вона перетворить сухувату з легкою гіркуватістю печінку в ніжну закуску або другу страву з приємним смаком і ароматом. Овочі допоможуть позбутися специфічного запаху і смаку печінки.
Важливо знати, якщо маєте справу з домашнім продуктом! Усередині кожної печінки є невеликий зелений мішечок, який називається жовчним міхуром. І що важливо, його обов’язково потрібно видалити, інакше ви ризикуєте отримати дуже гірке блюдо, яке буде неможливо їсти.
Складові:
- Печінка куряча – 500 грам;
- Цибуля ріпчаста – 1 головка (велика);
- Морква – 1 штука (середня);
- Сметана – 200 грам;
- Масло рослинне для смаження 2 -3 ст. ложки;
- Сіль і чорний мелений перець за смаком;
- Вода 80 – 100 мл;
- Свіжа зелень за бажанням.
Процес приготування:
Перед тим, як приготувати курячу печінку, ретельно промийте субпродукт. Видаліть жовчний міхур (якщо він є) і всі непотрібні пленочки.
Поріжте довільно, мені подобається, щоб шматочки були великими, тому кожну печінку я порізала на дві частини. Обсушити за допомогою паперового рушника.
У глибоку сковорідку налийте трохи олії і розігрійте на сильному вогні. Опустіть підготовлену печінку в розігріте масло і перемішайте. Закрийте сковорідку кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте 5 хвилин.
В цей час очистіть і промийте овочі. Лук поріжте тонкими півкільцями або четвертинками. А моркву натріть на тертці для корейських салатів. Відкрийте сковорідку, перемішайте печінку і додайте підготовлений лук.
Перемішайте і через хвилинку додайте моркву. Знову все перемішайте і смажте на середньому вогні ще 2 – 3 хвилини (не закриваючи кришкою).
Сметану додайте в сковорідку з печінкою і овочами, перемішайте, посоліть і поперчіть за смаком.
Долийте гарячої води і доведіть все до кипіння, зменшіть вогонь і проваріть ще пару хвилин.
Я вважаю, що для цієї страви буде досить тільки чорного перцю, хоча за своїм смаком ви можете додати інші спеції, які зроблять смак готового блюда ще більш насиченим.
За смаком і бажанням можете, додати свіжу зелень при подачі на стіл. Ідеальним гарніром для такої страви буде картопляне пюре або макарони, хоча і гречка і перлова крупа теж будуть актуальні.
Через свого специфічного смаку печінку є рідкісним гостем на наших столах, а дарма, адже вона дуже корисна. Якщо правильно приготувати страву з субпродуктів, воно може стати улюбленим пунктом вашого меню. Курячу печінку можна назвати справжнім джерелом вітамінів і мікроелементів. Такий цінний продукт повинен обов’язково бути присутнім в меню людей, які страждають недокрів’ям, діабет, серцево – судинними захворюваннями. Цей продукт найцінніше джерело фолієвої кислоти, тому вагітні жінки повинні включити в свій раціон страви з курячої печінки.
Експериментуйте на здоров’я і приємного вам апетиту! Наш покроковий рецепт і фото вам на допомогу.