Мойва в томаті в мультиварці

Сьогодні будемо готувати мойву в мультиварці або скороварці на манер кільки в томатному соусі. Пам’ятайте, як було раніше, виїжджаючи на природу, обов’язково брали з собою кілька баночок цієї смачної консерви. А зараз. … Зараз іноді буває навіть небезпечно купувати магазинні консерви, не знаєш, що ховається під цією кришкою. Багато господинь вже давно перейшли на домашнє приготування рибних консервів, і я теж вирішила спробувати деякі рецепти. Чи не агітую крутити консерви в банки, за пару присісти можна з’їсти блюдо і так, як закуску або основне блюдо.

Мойву не можна віднести до делікатесних сортів риби, але треба відзначити, що саме ця рибка дуже популярна серед багатьох господинь. Ця рибка проста в приготуванні, у неї цілком доступна ціна, а ще що важливо, мойва дуже корисна! Вітаміни, мінеральні речовини, білок, поліненасичені кислоти, так, так все це можна знайти в цій маленькій рибці – мойві.

Для того щоб приготувати мойву, необов’язково її потрошити. А для бажаючих можу порадити наступний спосіб її патрання: відриваємо голову рибі двома пальцями, бажано робити це зверху від хребта, щоб потім витягнути нутрощі разом з головою.

Мойва в томаті

Мойва в томаті

Складові:

  • Мойва свіжоморожена – 0,5 кг,
  • Морква (велика) – 1 штука,
  • Ріпчасту цибулю – 1 головка,
  • Вода – 300 мл,
  • Рослинна олія – ​​4 ст. ложки,
  • Цукровий пісок – ½ ч. Ложки,
  • Сіль за смаком,
  • Суха аджика або будь-які інші спеції і сухі трави за смаком,
  • Томатна паста – 200 грам.

Процес приготування:

Мойва в томаті в мультиварціРибу потрібно розморозити і промити. Я вирішила її випатрати, відірвала голови і видалила нутрощі, потім знову промила. Виклала випотрошену мойву в чашу мультиварки.

Мойва з овочамиЦибуля ріпчаста потрібно очистити і порізати тонкими півкільцями або четвертинками. Морква очистити і промити, після натерти на крупній тертці. Лук з морквою викладаємо поверх рибок в чашу.

Соус з томатної пастиГотуємо томатну заливку. У глибоку миску наливаємо теплу воду, рослинне масло, додаємо сіль, цукровий пісок, суху аджику, томатну пасту.

Соус томатний для мойвиСоус ретельно перемішуємо. Отриманою томатної заливанням поливаємо мойву з овочами.

Мойва в мультиварці рецептЯ нічого не перемішувала. Ще простежте, щоб рідина повністю покривала всі інгредієнти в чаші. За необхідності додайте трохи води. Закриваємо кришку мультиварки, в скороварці ще закриваємо клапан випускання пари.

Для приготування мойви в мультиварці скороварке використовуємо програму «медленноварке», виставляємо час 35 хвилин (я готую в Юніт).

Якщо у вас агрегат без функції скороварки, то процес готування буде довше. Час приготування може становити від 50 хвилин до 1,5 годин. Готувати можна дану закуску за допомогою програм: «Гасіння», «Суп», «Боби».

Почувши сигнал про закінчення приготування, не потрібно відразу відкривати кришку мультиварки, нехай риба повністю охолоне. Тоді вона стане ще смачніше і набуде більш насичений смак. Остигнула мойву в томаті потрібно акуратно викласти на тарілку і подати з відвареною картоплею, або використовувати її для приготування бутербродів.

Готуйте з задоволенням і хорошими рецептами. Смачного!

Автор: Славяна.