Морський окунь – дуже смачна і корисна риба, відносно недорога, якщо порівнювати з лососем. Запечена окунь набагато корисніше смаженого в маслі, приготувати таку страву можна в духовці або мультиварці. Пропонуємо запекти смачну рибу з апельсином і соєвим соусом.
Окунь запечений в мультиварці з апельсином
Незважаючи на те, що покроковий рецепт представлений для мультиварки, в духовці запечена риба готується аналогічним способом. На приготування у вас піде буквально півгодини. При такому способі м’ясо окуня виходить ніжним і соковитим, просто тане в роті!
Страву можна вживати навіть без гарніру. Приготувавши один раз, напевно включите його в своє меню надовго.
Складові:
- Окунь морський без голови – 1 рибина,
- Апельсин – 3 скибочки,
- Васабі – 0.5 чайної ложки,
- Соєвий соус – 80 мл,
- Сіль за смаком,
- кріп,
- Рослинна олія – 1 ст. ложка.
Процес приготування:
Для початку потрібно підготувати рибу для запікання. Очищаємо окуня від лушпиння, нутрощів і плавників. Дуже важливо очистити черевну порожнину риби від чорної плівки. Якщо ви цього не зробите, то риба буде гірчити. Продукт повинен бути розморожений перед приготуванням. Натираємо його сіллю. За бажанням ви можете натерти тушку спеціальними спеціями для риби.
Викладаємо солоного окуня в чашу мультиварки. Подрібнюємо кріп і посипаємо їм рибу. Замість кропу можна використовувати петрушку.
Один скибочку апельсина кладемо всередину рибки. А два інших викладаємо поверх окунька.
У глибокій мисці змішуємо соєвий соус, васабі і рослинне масло. Поливаємо соусом рибу. Вибираємо режим «Випічка», час приготування 20 хвилин. Готуємо морського окуня середнього розміру на обраному режимі під закритою кришкою до закінчення програми. Після сигналу запечений окунь акуратно виймається з мультиварки і подається до столу.
А ще морський окунь дуже смачним вийде в фользі.
За рецепт і фото дякуємо Юлію Астаф’єву. Блюдо було приготовлено в мульти варінні Panasonic SR-TMH181HTW, потужність 670 Вт.
Приємного апетиту і хороших рецептів!
Як приготувати мойву в мультиварці – >>