Турецька каша булгур з овочами



каша булгур Каша булгур з сезонними овочами

Булгур за смаком дуже нагадує пшеничну кашу, але має більш ніжний і приємний смак. Турецьку крупу булгур можна готувати в горщиках, запікаючи в духовці з овочами або грибами, можна приготувати солодку кашу, додавати в суп або просто відварити і подати на стіл з ложечкою вершкового масла і свіжою зеленню.

Цей ніжний аналог пшениці «енергійно використовується» в країнах Средізеноморья, де булгур не рахується особливим продуктом і подається на стіл в якості звичної каші.

Булгур добре справляється з роллю вегетаріанського продукту: він ніжний, не має яскраво вираженого смаку і текстури, низькокалорійний і дуже смачний. А значить ідеально підходить для продукту, який можна їсти на сніданок, обід і вечерю!

Печені, тушковані або смажені овочі ідеально поєднуються з «турецької крупою». Тому, якщо ви готуєте булгур в перший раз, то найкращим варіантом буде подати кашу з сезонними овочами, обсмаженими на рослинному маслі.

Отже, щоб приготувати булгур з овочами, нам знадобиться:

  • 0,5 ст. булгура (1 склянка – 250 мл)
  • 1 ст. питної води
  • 1/2 частина маленької кольорової капусти
  • 1 солодкий перець
  • 1 маленький кабачок
  • 1 морква середнього розміру
  • оливкова олія або будь-яку рослинну
  • сіль перець

Як приготувати булгур з овочами:

Крупу промити під проточною водою, залити 1 л. питної води і поставити на плиту варитися до повної готовності. Зазвичай, не більше 10 хвилин.

Крупа булгур

Цвітну капусту розділити на суцвіття.

Кольорова капуста

Зелені листочки з капусти не варто очищати і викидати, насправді, вони такі ж смачні як і сам плід, тому листя додадуть страві не тільки смаку, але яскравого літнього кольору.

Листи з цвітної капусти

Солодкий перець нарізати великою соломкою.

Солодкий перець

Нарізати довгими смужками або соломкою моркву.

морква

Нарізати кабачок півкільцями.

кабачок

Розігріти рослинне масло на сковороді. Викласти цвітну капусту і обсмажити до напівготовності.

капуста

Додати солодкий перець і продовжити смажити, постійно помішуючи овочі.

обсмажити перець

Всипати кабачки і листя капусти.

Додати кабачки

Через 2-3 хв. додати моркву і посолити. Через 1-2 хв. влити 50 гр. води і накрити кришкою, щоб всі овочі згасити до повної готовності.

Додати моркву

У центр красивою тарілки викласти гіркою булгур, а навколо каші розподілити тушковані овочі.

Булгур з овочами

Смачного!