Каша булгур з сезонними овочами
Булгур за смаком дуже нагадує пшеничну кашу, але має більш ніжний і приємний смак. Турецьку крупу булгур можна готувати в горщиках, запікаючи в духовці з овочами або грибами, можна приготувати солодку кашу, додавати в суп або просто відварити і подати на стіл з ложечкою вершкового масла і свіжою зеленню.
Цей ніжний аналог пшениці «енергійно використовується» в країнах Средізеноморья, де булгур не рахується особливим продуктом і подається на стіл в якості звичної каші.
Булгур добре справляється з роллю вегетаріанського продукту: він ніжний, не має яскраво вираженого смаку і текстури, низькокалорійний і дуже смачний. А значить ідеально підходить для продукту, який можна їсти на сніданок, обід і вечерю!
Печені, тушковані або смажені овочі ідеально поєднуються з «турецької крупою». Тому, якщо ви готуєте булгур в перший раз, то найкращим варіантом буде подати кашу з сезонними овочами, обсмаженими на рослинному маслі.
Отже, щоб приготувати булгур з овочами, нам знадобиться:
- 0,5 ст. булгура (1 склянка – 250 мл)
- 1 ст. питної води
- 1/2 частина маленької кольорової капусти
- 1 солодкий перець
- 1 маленький кабачок
- 1 морква середнього розміру
- оливкова олія або будь-яку рослинну
- сіль перець
Як приготувати булгур з овочами:
Крупу промити під проточною водою, залити 1 л. питної води і поставити на плиту варитися до повної готовності. Зазвичай, не більше 10 хвилин.
Цвітну капусту розділити на суцвіття.
Зелені листочки з капусти не варто очищати і викидати, насправді, вони такі ж смачні як і сам плід, тому листя додадуть страві не тільки смаку, але яскравого літнього кольору.
Солодкий перець нарізати великою соломкою.
Нарізати довгими смужками або соломкою моркву.
Нарізати кабачок півкільцями.
Розігріти рослинне масло на сковороді. Викласти цвітну капусту і обсмажити до напівготовності.
Додати солодкий перець і продовжити смажити, постійно помішуючи овочі.
Всипати кабачки і листя капусти.
Через 2-3 хв. додати моркву і посолити. Через 1-2 хв. влити 50 гр. води і накрити кришкою, щоб всі овочі згасити до повної готовності.
У центр красивою тарілки викласти гіркою булгур, а навколо каші розподілити тушковані овочі.
Смачного!