Паштет з оселедця



Паштет з оселедця

Домашній паштет з оселедця буде набагато смачніше того, що ви купите в магазині. Така бюджетна закуска вам ніколи не набридне, тому що крім оселедця, молочка та ікри в її рецепт можна включати різні інгредієнти: м’який плавлений сир, вершкове масло, варену моркву, зелене яблуко, варені яйця. Головне не додавати всі інгредієнти відразу, пробувати кожен з них в складі закуски окремо. Оселедцевий паштет можна приготувати не тільки із солоного оселедця, копчена риба буде в закусці не менше цікава. Таким паштетом можна наповнити красиві тарталетки у вигляді кошичків для святкового столу або просто намазати їм скибочку батона або домашнього хліба і подати з солодким чаєм на сніданок.

Паштет з оселедця

Купивши баночку атлантичної оселедця пряного посолу, я вирішила її подати на вечерю з відвареною картоплею. Обробивши тушки, я виявила в одній рибці красиву, щільну ікру, в двох інших були молочко. У нашій родині не прийнято було ніколи їсти молочко оселедця, але недавно попався рецепт паштету з них. І мені так захотілося спробувати оселедцева паштет з додаванням молочка і ікри!

Тому я вирішила поекспериментувати і внесла свої корективи в цей рецепт паштету з молочка і приготувала смачний паштет з молочка, ікри і філе солоного оселедця.

Паштет з оселедця рецепт

До речі, треба буде якось використовувати такий паштет в якості начинки для рулету з лаваша.

Складові:

  • Філе солоного оселедця,
  • Молочко і ікра оселедця,
  • Цибулина – ½ частина,
  • Часник – 1 зубчик,
  • Суміш перців – 1/3 ч. Л.,
  • Мускатний горіх – ¼ ч. Л.,
  • Масло солодко-вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

Паштет з оселедцяГотуємо всі інгредієнти для рибного паштету.

Як приготувати паштет з оселедцяБеремо чашу мікропроцесора або блендера укладаємо в неї молочко, ікру, філе оселедця, цибуля і часник, мускатний горіх і суміш перців – подрібнюємо до отримання однорідної маси.

рибний паштетЯкщо у вас немає блендера, можна просто пропустити всю масу через м’ясорубку або подрібнити за допомогою гострого ножа.

Паштет з оселедця з масломПотім додаємо в отриману масу вершкове масло і знову все перетираємо.

оселедцевий паштетОтриману паштетную масу викладаємо в піалочку, ненадовго ставимо в холодильник, щоб паштет охолов, потім прикрашаємо гілочкою свіжої зелені і подаємо зі шматочком домашнього свіжоспеченого білого або чорного хліба.

Оселедцева паштет вийшов дуже смачним і ніжним, для любителів риби і рибних страв – саме те! Рекомендую приготувати цей смачний і ніжний паштет з оселедця.

За рецепт і покрокові фото приготування дякуємо Світлану Бурову.

Приємного вам апетиту і хороших рецептів!