Якщо так сталося, що з різних причин з попереднього дня залишилося картопляне пюре, відварна картопля або картопля в мундирі, то з них можна швидко і без зайвих витрат приготувати картопляні зрази з грибами.
Картопляні зрази рецепт з грибами
Порада:
Якщо для зраз буде використовуватися просто відварну картоплю, або картопля в мундирі, то їх треба попередньо пропустити через м’ясорубку.
- пюре картопляне – 300 грам;
- гриби (будь-які) – 100 грам;
- цибулина;
- борошно або сухарі;
- масло для смаження;
- яйце.
Нарізати цибулю і гриби. Злегка обсмажити їх на олії. Гриби можна взяти будь-які: свіжі, сухі, відварні, консервовані або солоні.
Якщо пюре готувалося без яєць, то вбити в нього одне – два яйця.
Викласти частину картоплі і сформувати з неї корж.
Покласти в середину начинку з грибів. Сформувати зразу як пиріжок.
Обваляти її в борошні, а краще в сухарях.
Обсмажити з двох сторін, щоб з’явилася рум’яна кірочка.
Зрази з вчорашньої картоплі з грибами подати можна з солоними огірочками, сметаною, майонезом.
Автор рецепта і фото: Наталія Салміна.
Рецепт № 2
Картопля – унікальний продукт, з якого можна готувати безліч страв. Їх настільки багато, що злічити не вдасться нікому, оскільки дуже часто в якості експерименту на світ з’являється нове чудове блюдо. Картопля відмінно поєднується з іншими овочами, з м’ясом, рибою і грибами. Тому даний овоч завжди є на нашому столі.
Щоб урізноманітнити меню, можна готувати з даного овоча багато різних страв, серед яких не останнє місце займають зрази або, простіше кажучи, картопляні пиріжки з начинкою. Давайте приготуємо картопляні зрази з фаршем з рису, яєць і цибулі. Виходять чудові пиріжки, дуже смачні і ситні.
Картопляні зрази рецепт з яйцем і рисом
Як приготувати картопляні пиріжки з начинкою фото рецепт
Складові:
- картопля – 600 гр.,
- цибуля ріпчаста – 1 велика головка,
- цибуля зелена – кілька пір’я,
- борошно 4-6 ст. ложок в тісто і близько 0,5 склянки висипати на дошку,
- рис – неповна склянка,
- яйця – 1 шт. для тіста і 4 шт. для начинки,
- рослинна олія,
- перець,
- сіль.
Процес приготування:
Потрібно спочатку поставити варити рис і яйця для начинки. Картоплю очистити і відварити в підсоленій воді. Злити всю воду.
Зробити пюре. Додати в пюре яйце, перемішати.
Приправити перцем.
В отриману масу необхідно насипати борошна (кілька столових ложок). Тісто для картопляних зраз готове.
Тепер приготуємо начинку в зрази. Нарізану цибулю злегка пасеруємо на сковороді з рослинним маслом.
Після чого з’єднуємо смажену цибулю і раніше відварений рис.
Очистимо відварені яйця. Наріжемо їх і з’єднаємо з рисом і цибулею.
Також додамо рубаний зелений лук, сіль і перець. Перемішаємо. Начинка готова.
Набираємо ложкою картопляне тісто, викладаємо на дошку, щедро посипану борошном, і формуємо на ній корж. Викладемо в центр начинку з рису з яйцем.
Защипуємо краю, Придавлюємо і відправляємо на розігріту сковороду.
Обсмажуємо з двох сторін, поки не утвориться красива рум’яна кірочка.
Готувати картопляні зрази з фаршем з яєць потрібно на середньому вогні.
Готові картопляні пиріжки з рисом, цибулею і яйцями подаємо зі сметаною або кетчупом.
Картопляні зрази рецепт з фото від Ольги Кікляр.