Приємно в вихідний день зібратися всією родиною за одним великим столом, коли в будинку витає аромат свіжої випічки, а на столі стоять чайні приналежності, і всі з нетерпінням чекають «виходу» чергового кулінарного шедевра. Можна, звичайно, не дуже старатися і придбати десерт в прилеглому магазині, але набагато приємніше приготувати його своїми руками.
Звичайно, зараз стало набагато зручніше готувати найрізноманітніші десерти, якщо за основу брати готове тісто, але ми легких шляхів шукати не будемо і приготуємо заварні тістечка з кремом з вершкового масла і згущеного молока своїми руками. Тісто для еклерів з кремом готується на молоці з подальшим додаванням інших інгредієнтів, і більш докладно ви дізнаєтеся про процес приготування з нашого рецепта, який в доступній формі і розповість, і покаже, як це робиться.
Заварні тістечка еклери з вершковим кремом
Говорити про те, що заварні тістечка з кремом виходять смачними – це значить не сказати нічого! Якщо ретельно дотримуватися кулінарної інструкції, то результат вийде відмінний, а по задоволеним особам тих, для кого ці тістечка готувалися, можна буде все зрозуміти без слів. Мінус тільки в тому, що з’їдаються смачні еклери набагато швидше, ніж готуються.
Складові:
Для тесту:
- борошно – 150 г;
- молоко – 125 мл;
- вода – 120 мл;
- вершкове масло – 100 г;
- яйця 3-4 штуки;
- сіль на кінчику ножа;
- цукровий пісок – 0,5 чайної ложки.
Для крему:
- вершкове масло – 200 г;
- згущене молоко – 8 столових ложок.
Для глазурі:
- гіркий або темний шоколад – 100 г.
Процес приготування:
Приготуємо для цих тістечок заварне тісто на молоці. Для цього налийте молоко і воду в миску, додайте вершкове масло порізане шматочками, сіль, цукор.
Поставте миску на вогонь і, періодично помішуючи, доведіть до кипіння.
Постійно перемішуючи молочну суміш, введіть всю порцію борошна, продовжуючи інтенсивно заважати, поки тісто не почне перетворюватися в гладкий, блискучий тестовий куля і відставати від стінок.
Зніміть миску з вогню, тісто остудіть. Щоб воно швидше остигало, перекладіть його в іншу миску. Потім починайте додавати по одному яйцю.
Вбиваючи одне яйце в заварне тісто, перемішайте його за допомогою дерев’яної лопатки або ложки, потім додайте наступне, і процес вимішування повторіть. Додаючи яйця необхідно орієнтуватися на консистенцію маси, коли тісто буде стікати широкої, блискучої стрічкою з ложки, значить, яйця немає необхідності додавати.
У моєму випадку у мене на тісто пішло п’ять яєць. Для роботи з більш густим тестом яєць додавайте менше.
Деко застеліть пергаментним папером, змастіть маслом. Перекладіть заварний основу в кондитерський мішок і відсадити на деко на достатній відстані один від одного. Форма може бути круглої, тоді у вас вийдуть профитроли або довгастої, як еклери.
Духовку нагрійте до 200 ° С, випікайте еклери протягом приблизно 20 хвилин, потім зменшіть температуру в духовці до 160 ° С і досушити вироби протягом 10-15 хвилин. Готова випічка повинна піднятися і стати порожнистої всередині.
Для приготування вершкового крему візьміть розм’якшене вершкове масло збийте його за допомогою міксера або віночка.
Продовжуючи збивати, додайте поступово згущене молоко, збивайте ще протягом 3-5 хвилин.
Для глазурі шоколад поламайте і розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Візьміть заварне виріб, зробіть невеликий надріз збоку і наповніть кремом за допомогою кондитерського шприца. Зверху заварні тістечка полийте шоколадною глазур’ю.
Автор рецепта і фото: Коновалова Олена