Прилавки магазинів переповнені різними солодкими батончиками і шоколадками, тому не дивно, що у дітей з досить раннього віку з’являються свої улюблені солодощі. Але більшість батьків не радує перспектива того, що їхні діти їдять продукцію, в складі якої купа підсилювачів смаку, тому господарські матусі експериментують над створенням домашніх солодощів, ідентичних за смаком покупним батончикам. Торт Твікс відноситься до сучасними рецептами домашньої випічки, тому для його приготування не доведеться витрачати багато часу і сил. Зате насолоду від готового торта буде набагато більше, ніж від цілої коробки улюблених шоколадок. До того ж, це вийде дешевше, а сам подарунок для дитини буде дуже оригінальним.
Торт Твікс в домашніх умовах
торт твикс рецепт з фото
Домашній Твікс, як і його прототип в розрізі являє собою кілька неповторяющихся шарів: пісочне тісто, нуга, шоколадна глазур. Кожен шар отримує досить щільним і товстим, але раз це торт, а не цукерки, максимальне місце відведено під основу – пісочне тісто.
Також слід пам’ятати, що нуга і глазур не люблять кімнатної температури, оскільки швидко починають танути, зберігати торт потрібно в холодильнику, дістаючи звідти тільки для того, щоб відрізати черговий шматочок.
Складові:
- 1 стакан пшеничної муки;
- 4 столові ложки вершкового масла і ще по 1/2 столової ложки для нуги і карамелі;
- 2 столові ложки цукру;
- 1 столова ложка меду;
- 300 г хорошою згущеного молока;
- 1-2 курячих яйця;
- 100 г шоколаду.
Процес приготування:
Для приготування пісочного тіста необхідно змішати борошно, цукор і холодне масло. Щоб масло не тануло в процесі замішування тіста, можна попередньо його заморозити і натерти на крупній тертці.
Кількість яєць в тесті визначається їх величиною, великого яйця досить одного, а ось середніх і маленьких краще взяти більше. Яйця теж повинні бути охолодженими.
Тісто на пісочний торт замішується в основному процесором (спеціальною насадкою для блендера зі склянкою) або виделкою. Руками його бажано не місити, так як це сприяє тому, що масло буде танути, а тісто в результаті вийде не розсипчастим, як в оригінальному батончике.
В олійно-борошняну суміш втручається яйце, і потім сама основа рівномірним шаром розподіляється руками за формою з бортиком.
Пісочний корж готується в духовці при 190 градусах близько 25 хвилин.
Другим шаром йде карамельна нуга, для якої необхідно змішати згущене молоко, мед, 1/2 столової ложки вершкового масла. Варити нугу доведеться близько 10-15 хвилин на повільному вогні, готовність карамелі визначається за кольором. Інгредієнти повинні стати коричневого відтінку, який притаманний ірискам.
Коли нуга дійде до готовності, вона ще гаряча виливається рівномірним шаром у форму до пісочного тесту. Після цього можна поставити форму в холодильник, щоб нуга застигла, і було зручніше поливати її глазур’ю. Останній шар – шоколадна глазур. Шоколад для цього можна взяти будь-який: молочний, гіркий. Можна навіть змішати кілька видів шоколаду. Якщо під рукою є тільки гіркий, а глазур ви ходите отримати більш солодку або навіть молочну, в процесі приготування потрібні додаткові інгредієнти. Глазур роблять на водяній бані. 1/2 столової ложки масла змішують з шматочками шоколаду і помішують, до повного розчинення інгредієнтів. Корж з нугою виймається з холодильника, все заливається гарячим шоколадом, після чого на 3-6 годин торт забирається в холодильник.
Процес можна прискорити, помістивши трохи охолонувши Твікс в морозилку.
При бажанні поверх глазурі можна зробити напис, використовуючи білий шоколад. Викласти напис арахісом або іншими подрібненими горіхами.
Як бачите, рецепт Твікс в домашніх умовах дуже простий. Торт нарізається квадратиками або тонкими смужками, тоді вони будуть нагадувати палички або батончик.
Смачного!