Мус з журавлини

Якщо манну кашу люблять не всі, то від такого мусу мало хто відмовиться, хоча за складом інгредієнтів він не відрізняться від звичайної манної каші. Вся справа в його приготуванні. Завдяки тому, що в приготовану манну кашу вводиться свіжовичавлений сік, мус заряджається вітамінами і набуває красивий рожевий колір, а за рахунок інтенсивного збивання – ніжну консистенцію.

Ягідний мус з манкою

Готове ласощі здається невагомим і повітряним. Подають такий мус, як правило, в креманках з молоком або вершками. Їдять його ложечкою. Ягідний мус – страва не тільки для ласунів, а й для любителів вишуканих десертів. Густота консистенції робить його схожим на крем, так що ягідної масою можна просочувати коржі або використовувати в якості солодкої начинки для пиріжків або пирогів. За аналогією ми одного разу готували веганські торт з манним кремом і полуничного соку, в цьому десерті смак крупи зовсім не відчутний.

  • журавлина свіжа або морожена – 100 г
  • вода – 600 мл
  • крупа манна – 2 ст. ложки (50 г)
  • цукор-пісок – 80 г
  • Кількість порцій – 4
  • Час підготовки – 5 хвилин
  • Час приготування – 45 хвилин

Всім, хто любить ці вітамінні червоні ягідки – пропоную спробувати приготувати смузі з яблуком і зеленої гречкою або річний смузі з журавлини з бананом і полуницею.

Журавлинний мус з манною крупою

Підготувати всі необхідні інгредієнти.

Журавлину ретельно вимити, висипати в миску і розім’яти товкачем або Картоплем’ялки.

У кашку влити ⅓ склянки холодної кип’яченої води, перемішати і віджати через марлю. Отриманий сік поставити в холодильник.

вичавити сік

Вичавки викласти в каструлю і залити водою, що залишилася.

Поставити каструлю на плиту, проварити протягом 5 хвилин, після чого процідити.

Відвар знову вилити в каструлю, довести до кипіння і при постійному помішуванні тонкою цівкою всипати манну крупу. Масу проварити, помішуючи, на слабкому вогні протягом 20 хвилин, т. Е. До загустіння.

У гарячу кашу всипати цукровий пісок.

Все добре перемішати, довести до кипіння, зняти з плити і, не припиняючи помішування, остудити до температури 35-40 ° С.

Влити приготований журавлинний сік.

Знову все добре перемішати.

Кашу викласти в чашу міксера і збити до утворення густої піни.

Коли маса збільшиться в об’ємі в 2 рази, розлити її в порційний посуд і винести в холодне місце.

Ось така краса виходить:

Смачного!