Делікатесний продукт яловичий язик сам по собі дуже смачний. Подати його у вигляді нарізки – це зовсім просто, давайте підключимо фантазію і приготуємо смачний салат з мови, корейської моркви та маринованого червоної цибулі. Саме свіжі овочі і додадуть закусці ту саму яскраву нотку. Деякі подумають, що це непоєднувані інгредієнти, але я скажу вам зі 100% – ой упевненістю, поєднання надзвичайно вірне!
Салат з язиком і корейської морквою
Відварюйте мову заздалегідь, так як на це йде багато часу.
Складові:
- Сира морква – 3 штуки (середні),
- Яловичий язик – 0,5 кг,
- Червоний цибуля – 1 головка,
- Оцет яблучний 4 – 5 ст. ложок,
- Сіль за смаком,
- Приправа для корейської моркви – за смаком,
- Масло рослинне (рафінована) – 5 ст. ложок,
- Майонез 2 – 3 ст. ложки,
- Свіжа зелень.
Процес приготування:
Якщо у вас є вже зварений яловичий язик – це чудово, але якщо такої не залишився в вашому холодильнику, то я із задоволенням поділюся способом приготування цього елітного субпродукту.
Промиваємо мову в холодній воді, ретельно шкребти його ножем, щоб прибрати всю грязь, бажано вимочити його заздалегідь, це зробить процес чистки легше.
У звичайну каструлю або чашу мультиварки закладаємо чистий яловичий язик і додаємо спеції, сіль за смаком. Заливаємо гарячою водою і закриваємо кришку мультиварки. Вибираємо програму «Суп» або «Гасіння» і виставляємо час 3,5 години. Так варити яловичий язик можна не тільки в мультиварці, а й звичайним способом на плиті.
Як готувати морква по-корейськи, напевно, багато хто знає, але я все ж розповім, як роблю це я. Морква потрібно промити і очистити, після натерти на тертці для корейської моркви. Посоліть натерту моркву і пам’ятайте руками, але не перестарайтеся, потрібно щоб морква тільки злегка пом’якшала, але не перетворилася в однорідну масу. Відставляємо на 15 хвилин, для того щоб вона дала сік. Залишається додати приправу для корейської моркви і знову перемішати салат, в цей раз м’яти нічого не потрібно, працюємо за допомогою великої ложки. В кінці залишається полити морква прожареним рослинним маслом. Розігрійте масло на сковорідці, як тільки з’явиться характерний димок, то відразу знімайте масло з вогню і поливайте підготовлений для салату овоч. Якщо ви любитель пікантного смаку в таких салатах, то раджу вам перед етапом поливання моркви маслом видавити в нього пару зубчиків часнику. Відставляємо салат, щоб він настоявся.
Червоний салатний цибулю ми теж замарінуем, в якості маринаду у нас будемо використовувати яблучний оцет. Лук потрібно очистити і порізати його тонкими півкільцями, хоча і кільця цибулі теж відмінно впишуться в цей салат.
Підготовлений цибулю поливаємо яблучним оцтом і ретельно перемішуємо. Ми залишаємо маринуватися на 30 хвилин. Це рекомендований час, але якщо часу зовсім обмаль, то вистачить і 10 хвилин. Потім маринад потрібно злити, в салат він далі не використовується.
Відварний язик відразу опускаємо в холодну воду, бажано щоб вона була крижаною, так вам легше буде зняти з нього шкірку. Охолоджений і очищений мову слід нарізати тонкою соломкою і відправити в глибоку миску, в яку вже поклали морква по-корейськи і маринована цибуля.
Все перемішуємо і знімаємо пробу, по необхідності додаємо сіль і спеції. Для більшої яскравості закуски рекомендую додати до її складу свіжу зелень, дрібно порубавши її. Залишається заправити салат майонезом, перекласти його в красивий салатник і подати на стіл.
Смачний і незвичайний салат можна приготувати не тільки в свято, але і в будні, і використовувати його в якості дуже ситного перекусу. У такому випадку використання свинячих язиків буде економніше для сімейного бюджету. Приємного вам апетиту!
За рецепт і покрокові фото дякуємо Світлану Кисловський.– Як приготувати салат з свинячого мови з грибами і редькою – >>