Зрідка балувати себе смачними стравами можна і під час посту, головне в процесі їх приготування не допускати поганих думок, ну, і не надто зловживати нехай і пісними, але приносять задоволення солодощами. Пропонований сьогодні пісний мус з манки і шоколаду і готується дуже просто, і за смаковими якостями не поступиться найвишуканішому десерту.
Пісний мус з манкою і шоколадом
Важливо: відомо, що цукор раніше теж відносили до скоромним продуктам, тому якщо ви дуже строго дотримуєтеся Пост, то краще замініть його медом.
Люди, які не дотримуються пост, можуть трохи видозмінити рецепт шоколадного мусу, а саме – зварити манку не на воді, а на молоці, і крім цього перед збивання додати до шоколадної маси трохи м’якого вершкового масла.
пісний мус рецепт з фото
Складові:
- чорний гіркий шоколад – 100 грам,
- холодна вода – 600 мл,
- манна крупа – 4 столові ложки,
- цукровий пісок – 5 столових ложок,
- лимонний сік – 1 столова ложка.
Процес приготування:
Воду перелити в товстостінну каструлю і на сильному вогні довести до кипіння. Як тільки це відбудеться, вогонь злегка зменшити і тонкою цівкою всипати в киплячу воду манну крупу. Варити манну кашу, безперервно помішуючи, до загусання.
У самому кінці варіння залежить до манки поламаний на кубики чорний шоколад і цукор, а потім ретельно перемішати отриману суміш.
Дати шоколадній масі трохи охолонути, влити в неї свіжовичавлений сік лимона і ретельно збити за допомогою віночка. Збивати шоколадний мус слід до тих пір, поки його консистенція не стане повітряної, тобто не менше 3-4 хвилин.
Розкласти ніжну шоколадну масу по креманках, і мінімум на 3 години поставити в холодне місце.
Перед подачею прикрасити пісний мус з манки тертим чорним шоколадом або різнобарвною цукровою посипкою.
Як бачите, і в дні посту можна не відмовляти собі в солодких десертах, приготованих без масла, яєць і молока.