Пісний мус з манки



Зрідка балувати себе смачними стравами можна і під час посту, головне в процесі їх приготування не допускати поганих думок, ну, і не надто зловживати нехай і пісними, але приносять задоволення солодощами. Пропонований сьогодні пісний мус з манки і шоколаду і готується дуже просто, і за смаковими якостями не поступиться найвишуканішому десерту.

Пісний мус з манкою і шоколадом

пісний мус

Важливо: відомо, що цукор раніше теж відносили до скоромним продуктам, тому якщо ви дуже строго дотримуєтеся Пост, то краще замініть його медом.

Люди, які не дотримуються пост, можуть трохи видозмінити рецепт шоколадного мусу, а саме – зварити манку не на воді, а на молоці, і крім цього перед збивання додати до шоколадної маси трохи м’якого вершкового масла.

пісний мус рецепт з фото

Складові:

Пісний мус інгредієнти

  • чорний гіркий шоколад – 100 грам,
  • холодна вода – 600 мл,
  • манна крупа – 4 столові ложки,
  • цукровий пісок – 5 столових ложок,
  • лимонний сік – 1 столова ложка.

Процес приготування:

Воду перелити в товстостінну каструлю і на сильному вогні довести до кипіння. Як тільки це відбудеться, вогонь злегка зменшити і тонкою цівкою всипати в киплячу воду манну крупу. Варити манну кашу, безперервно помішуючи, до загусання.

Мус з манки рецепт

У самому кінці варіння залежить до манки поламаний на кубики чорний шоколад і цукор, а потім ретельно перемішати отриману суміш.

Мус рецепт з фото

Дати шоколадній масі трохи охолонути, влити в неї свіжовичавлений сік лимона і ретельно збити за допомогою віночка. Збивати шоколадний мус слід до тих пір, поки його консистенція не стане повітряної, тобто не менше 3-4 хвилин.

Мус з шоколаду рецепт

Розкласти ніжну шоколадну масу по креманках, і мінімум на 3 години поставити в холодне місце.

Шоколадний мус рецепт з фото

Перед подачею прикрасити пісний мус з манки тертим чорним шоколадом або різнобарвною цукровою посипкою.

Мус з манки

Як бачите, і в дні посту можна не відмовляти собі в солодких десертах, приготованих без масла, яєць і молока.

Шоколадний мус