Варення з ранеток і дрібних яблук з додаванням лимона, прекрасна начинка для тортів, пирогів, слоек і булочок. Взимку його можна вживати з чаєм, щоб підвищити імунітет. Своїм запахом і присмаком лимона воно зачарує кожного гостя, який відвідає вас. Виходить варення густе, бурштинового кольору, лимон додасть йому вишуканий смак. Такий рецепт дуже простий у приготуванні. Восени, коли під яблонькой лежать опале ранетки і яблука, шкода, якщо вони пропадуть. З них вийде прекрасне варення з цитрусовим присмаком.
Варення з ранеток
Яблучне варення не всім подобається, але якщо додати лимон, вийде відмінна заготовка на зиму, від якої навряд чи хто відмовиться. У зимові довгі вечори приємно буде посидіти і попити ароматний чай з бурштиновим варенням зі смаком цитруса. Покуштувати спечені булочки або здобу з цією прекрасною начинкою. Якщо один раз приготуєте варення за цим рецептом, ви щороку будете згадувати про нього. Якщо у вас в саду є ранетки і яблука, то ви витратите тільки на лимон і цукор. У магазинах, за таку ціну ви вже не знайдете такого цінного продукту.
Фрукти пропонується використовувати не цілі, без хвостиків, різані, тоді варення з ранеток прозоре або бурштинове.
як приготувати прозоре варення з ранеток
Складові:
- ранетки і дрібні яблука – 1200 г,
- цукор – 900 г,
- лимон середніх розмірів – 1 шт.,
- вода питна – 200 гр.
Процес приготування:
Зберемо ранетки і переберемо їх. Краще брати тверді сорти. Ретельно помиємо під проточною струменем води і поріжемо їх тоненькими пластиками. Серцевину викидаємо. Шкірку знімати не треба, вона додасть варення насичений колір. Складаємо порізані скибочки в невеликий посуд і пересипаємо цукром.
Митий лимон разом зі скоринкою перемелює в блендері. Кісточки бажано вийняти з лимона, щоб вони не надавали гіркоту готовому продукту.
Додаємо суміш лимона до нарізаним Ранеткам. Все перемішуємо і залишаємо на дві години. Потім на слабкому вогні, безперервно помішуючи дерев’яною лопаткою вміст в чашці, доводимо до кипіння. Після того, як почне закипати, вимикаємо, і, не зупиняючись, заважаємо, поки не розчиниться весь цукор. Даємо можливість настоятися варення ще пару годин, щоб шматочки яблук просочилися солодким сиропом. Коли час вийде, включаємо і варимо 25 хвилин на самому мінімальному режимі. Вимикаємо вогонь і даємо постояти варення ще деякий час, поки не охолоне. Виходить красиве і апетитне варення з ранеток часточками.
Загусла масу, схожу на желе, розкладаємо в чисту стерилізовану скляний посуд, закриваємо стерильними кришками і прибираємо в холодне місце.
Така заготовка відмінно підійде як доповнення до оладок, млинців або сирників.
Автор рецепта і фото: Ніна Річі