Одне з найбільш нехитрих перших страв домашньої кухні – це курячий суп з макаронами. Але простота його анітрохи не применшує користі і не зменшує ситності. Так, з’ївши всього одну тарілочку свіжозвареного супу, можна до вечора не відволікатися на почуття голоду, що важливо для тих, кому ніколи перекушувати кожні пару годин.
Курячий суп з макаронами
Найбільш корисним суп вийде на курячому філе, а для того щоб його приготувати, знадобляться:
Складові:
- холодна вода – 2 літри,
- куряче філе – 300 грам,
- морквина – 1 шт.,
- цибулина – 1 шт.,
- картопля 3-4 шт.,
- макарони – 100 грам,
- лавровий лист 1-2 листочка,
- зелень, сіль і мелений чорний перець – за смаком,
- соняшникова олія – для засмажкою.
Процес приготування:
М’ясо курки ретельно промити, залити холодною водою і довести її до кипіння, а потім зняти шумівкою піну і варити до готовності на слабкому вогні. Чим тихіше буде кипіти бульйон, тим прозоріше він вийде, тому в процесі його варіння поспішати не варто.
Картоплю очистити від шкірки, обполоснути і нарізати кубиками середнього розміру.
Очищену від лушпиння цибулину дрібно порубати ножем, а моркву натерти на крупній тертці. Спасерувати овочі на соняшниковій олії.
Приблизно через 30 хвилин готове філе витягти з бульйону і закласти туди картоплю. Ще через 15 хвилин слідом за картоплею закинути в суп пасеровані овочі і нарізане невеликими шматочками м’ясо курки.
Дати супу покипіти ще приблизно 5 хвилин і засипати в нього макарони.
Порада: скільки макарони повинні варитися до готовності, написано на їх упаковці, тому не забудьте звернути на це увагу, щоб не переварити їх.
За 2-3 хвилини до готовності супу приправити його сіллю і чорним перцем, закинути в бульйон лаврові листочки і, накривши каструлю кришкою, дати першого блюда настоятися.
Подавати курячий суп з макаронами і картоплею гарячим, в кожну з тарілок додавши свіжу зелень.