Гарячі закуски

Кабачки і баклажани запечені в духовці кружечками

Запечені в духовці овочі: кабачки і баклажани з помідорами, перцем, зеленню та спеціями – корисні, смачні і виглядають ефектно. Часник і приправи надають цій страві чудовий аромат.

Запечені баклажани і кабачки з помідорами в фользі

До слова, запечені овочі, у французькій кухні, називаються рататуй. Чи не будь-які овочі, а саме ті, що нарізані кружальцями. Класика інгредієнтів: баклажани, кабачки, перець, помідори, цибуля і часник, з спецій: сіль, перець і прованські трави., Заправка – оливкова олія.

Спочатку овочі готувалися в дров’яної печі, зараз же рататуй найчастіше роблять в духовці або на чавунній сковороді (будь-яка сковорода з товстим дном). До слова, в багатьох кухнях світу є аналоги цієї страви, наприклад, в сезон в Угорщині готують лечо, з яким кожен з нас знаком, в Італії запікають капоната (часто з оливками, каперсами, селерою), в Іспанії – пісто (не плутайте з соусом песто). У Росії, Україні, Білорусії і деяких інших країнах схоже блюдо називається рагу, хоча саме слово рагу, знову ж таки, прийшло до нас із Франції.

Кабачки і баклажани з помідорами в духовці, можна приготувати з сиром: чергувати колечка овочів з моцарелою або запекти під сиром, присипавши за пару хвилин до готовності твердим сиром, натертим на тертці, як ми вже готували овочі під сиром у фользі.

Щоб приготувати овочевий рататуй в духовці нам знадобляться такі продукти: баклажан, кабачок, перець болгарський, часник, цибуля, томатна паста, оливкова олія, помідори, зелень і спеції.

Час: 60 хв.

Порцій: 4.

складові

продукти:

  • кабачок молодий – 1 шт .;
  • баклажан молодий – 1 шт .;
  • перець болгарський – 1 шт .;
  • помідори – 2 шт .;
  • цибулини – 2 шт .;
  • часник – 3-4 зубці;
  • паста томатна – 2 ст. л .;
  • оливкова олія – ​​3 ст. л .;
  • орегано – щіпка;
  • зіра – щіпка;
  • коріандр – щіпка;
  • сіль; перець чорний мелений – щіпка;
  • зелень – кілька гілочок.

Готуємо печені баклажани і кабачки з помідорами і солодким перцем

Баклажан вимиваємо, відрізаємо плодоніжки. Нарізаємо плід однаковими, невеликої товщини кружечками. Посипаємо сіллю нарізані кружечки з баклажана, залишаємо на 15-20 хвилин. Потім змиваємо сіль з баклажанів, віджимаємо їх.

кільця баклажанів

Кабачок вимити, нарізати кружечками.

кільця баклажанів

Вимиваємо болгарський перець, розрізаємо, вичищаємо від насіння. Потім нарізаємо перець шматочками.

Солодкий перець

Ріпчасту цибулю очищуємо і дрібно нарізаємо. Додаємо в лук очищений і дрібно нарізаний часник. Змішуємо цибулю, часник і спеції.

Цибуля, часник і спеції

Вливаємо в приготовлену суміш оливкову олію, перемішуємо. Тепер, виклавши суміш в сковороду, обсмажуємо 5 хв.

Оливкова олія

Знімаємо з помідорів шкірку, обдавши окропом помідори.

Помідори без шкірки

Перемелюємо помідори в блендері. Потім додаємо в отриманий томатний сік томатну пасту, перемішуємо.

Томатна паста і помідори

Викладаємо розведену соком томатну пасту в сковороду з цибулею, спеціями і часником. Тушкуємо разом 5 хв.

Соус з лука, часнику і томатної пасти

Наливаємо в форму ложку оливкової олії, викладаємо в неї нарізані овочі, чергуємо колечка баклажан і кабачків. Засипаємо порожні місця нарізаним солодким перцем.

Овочі в формі для запікання

Заливаємо викладені овочі томатної сумішшю.

Солимо і перчимо

Солимо і перчимо.

Тепер накриваємо форму з овочами фольгою для запікання.

Накрити овочі фольгою

Запікаємо овочі в духовці, заздалегідь розігріту до 200 ° С, протягом 40 хв.

Овочі під томатною пастою

Запечені в духовці овочі дуже смачні і ароматні. Таке овочеве блюдо можна приготувати в пост.

Рататуй з печених овочів

Запечені кабачки і баклажани з овочами смачні як гаряченькі, так і холодні.

Кабачки і баклажани запечені в духовці

Викладаємо на гарне блюдо, прикрашаємо свіжими сезонними овочами, у мене це редиска, солодкий томат і пару гілочок кропу.

Смачного!