Італію не дарма називають батьківщиною макаронів. Саме ця країна подарувала світу різноманітні форми цього продукту. Однією з форм стали каннеллони. Зовні вони представляють собою макаронні трубочки, діаметром близько декількох сантиметрів. Завдяки такому діаметру, всередині з’являється багато місця, яке можна заповнити смачною начинкою. Так як каннеллони відносяться до макаронів, їх можна відварити, але набагато простіше запікати їх сирими в духовці.
Пропонуємо рецепт каннеллони з куркою і грибами, запечені в духовці. Нагадують вони звичайну запіканку, але більш екстравагантної форми і з зручним поділом на порції. Хоча макарони будуть залиті соусом бешамель, в сервірованому блюді можна буде легко впізнати трубочки з тіста з начинкою. За смаком страва нагадує звичайну пасту з вершковим соусом, але завдяки увазі макаронів, подавати її можна в якості оригінального блюда.
Каннеллоні рецепт з куркою і грибами
як приготувати каннеллони з куркою
Складові:
- 12 трубочок каннеллоні, але кількість може бути більше або менше, залежно від діаметра вироби;
- 400 г курячого філе;
- 200 г печериць;
- 2 столові ложки рослинної олії;
- 50 г вершкового масла;
- 1 л молока;
- 100 г сиру твердих сортів;
- 3 столові ложки борошна.
- сіль і спеції за смаком.
Процес приготування:
Зі спецій прекрасно підійде суміш італійських трав, а в заливку можна додати дрібку мускатного горіха. Соус, який використовується для заливки, відомий під назвою Бешамель.
В першу чергу необхідно приготувати начинку. З курячого філе можна зробити фарш, так як з ним зручно працювати. Але в готовій страві більш органічно виглядає просто поросяти, ягняти курка. У будь-якому випадку разделанное філе відправляється на розпечену сковороду з рослинним маслом. Обсмажується м’ясо до тих пір, поки не почне біліти. У цей момент в сковороду додаються печериці. Гриби попередньо необхідно вимити і дрібно нарізати. Начинка обсмажується з сіллю і італійськими травами, які можна замінити на інші спеції.
Урізноманітнити начинку може цибулина, яка обсмажується в першу чергу. Також спеції можна замінити часником, протертим через чеснокодавку. В ході обсмажування гриби повинні пустити трохи соку і потемніти. Готова начинка остуджують при кімнатній температурі. З гарячою начинкою складно працювати, так як вона обпікає руки. До того ж висока температура і сік начинки зроблять каннеллони занадто м’якими, що також ускладнить приготування страви.
Поки начинка остигає, варто приступити до приготування соусу. Він готується в каструльці приблизно близько 20 хвилин. У ємності розтоплюється вершкове масло, на якому пізніше обсмажується борошно. Вершкове масло з борошном стануть майже однорідною сумішшю, тому їх розбавляють молоком. Молоко повинно бути тепле, тому бажано заздалегідь підігріти його, але не доводити до кипіння. Молоко вливається дуже повільно і невеликими порціями. Після кожної нової порції суміш ретельно перемішується, щоб уникнути утворення грудочок. Соус постійно помішує в процесі варіння. Тільки коли консистенція стане досить густою, додається сіль і мускатний горіх. Фактично соус повинен нагадувати сметану. Добре використовувати жирне молоко. Замінювати молоко вершками не рекомендується, так як готовий соус вийде занадто жирним і важким для шлунка.
Після приготування соусу необхідно начинити трубочки куркою з грибами. У форму для випікання спочатку виливається половина соусу, і тільки потім викладаються самі трубочки. Трубочки кладуться щільно один до одного.
У широкій формі для запікання каннеллони можуть викладатися відразу в різних напрямках, щоб заповнити весь простір форми. Інша частина соусу заливається зверху.
Каннеллоні з фаршем з курки і грибів випікаються в добре розігрітій духовці при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин. Майже готову страву посипається тертим сиром і відправляється в духовку ще на 10 хвилин.
Після чого блюдо можна розкладати по тарілках і подавати до столу.
Автор рецепта і фото: Анастасія