Торт Наполеон рецепти з фото



Торт завжди викликає святковий настрій, особливо, якщо це ніжний домашній Наполеон! Звичайно, хтось може заперечити, мовляв, нічого особливого, але в такому випадку можна сказати з упевненістю – справжнього Наполеона ви в очі не бачили. Можна приготувати торт а-ля Наполеон з готових листкових коржів, куплених в магазині, і він буде смачним, але якщо ви пробували справжній, то швидше за все будете розчаровані і відразу ж захочете приготувати такий чудовий десерт самостійно. Робота ця, звичайно, кропітка, але зусилля того варті.

Торт Наполеон

Торт Наполеон

Можна придбати вже готовий Наполеон в магазині – це найпростіший варіант. Але і тут вас чекає розчарування – такий торт і близько не стояв з домашнім, з його ніжним повітряним кремом і крихкими коржами, який тануть у роті.
Ознайомившись з рецептом, стає ясно, що не так вже й складно приготувати торт Наполеон в домашніх умовах, хоча за часом виходить і довго. Такий торт досить популярний, хоча в кухнях різних народів світу він зустрічається під іншими назвами. В Англії вас почастують «ванільним скибочкою», а у французьких та італійських кафе ви можете спробувати «Мільфей», в якому ви без зусиль дізнаєтеся улюблені ласощі.

У будь-якому випадку, варто хоча б раз спробувати спекти такий торт і можливо, він стане вашим улюбленим десертом для різних урочистостей.

Якщо ви готуєте торт Наполеон вперше, то покроковий фото-рецепт буде дуже до речі.

класичний рецепт з заварним кремом

Всі інгредієнти прості і доступні.

тісто:

  • пшеничне борошно – 6 склянок,
  • маргарин (вершкове масло) – 400 г,
  • курячі яйця – 2 шт.,
  • сіль – 1 ч.л.,
  • вода – 450 мл.

Для заварного крему:

  • курячі яйця – 4 шт.,
  • цукор-пісок – 500 г,
  • вершкове масло – 500 г,
  • пшеничне борошно – 4 ст.л.,
  • молоко – 1 л.

Класичний заварний крем

Підготуйте всі інгредієнти для замішування коржів. Найзручніше замішувати тісто для Наполеона ножем з широким лезом. Цьому є просте пояснення – охолоджене масло візьме борошна саме стільки, скільки потрібно, тому що не буде танути від теплоти рук. Надлишок борошна може зіграти погану службу – ви отримаєте жорстке тісто і само собою з нього не вийде зробити тонкі, хрусткі і одночасно ніжні коржі для торта.
Незалежно від того, що ви будете використовувати – маргарин або вершкове масло – його потрібно буде приморозив. На стіл або дошку насипте трохи борошна.

Борошно масло в тісто

У ній же порубати ножем масло в дрібну крихту, змішайте з борошном.

Подрібнене ножем масло борошно

Далі знадобиться ємність зі скла, об’ємом 500 мл, ідеально підійде банку – в неї вбийте пару яєць і долийте до верху води. Підсолити і гарненько збийте виделкою або вінчиком.

Збиті яйця тісто

Складіть руки човником і з олійно-борошняної крихти сформуйте гірку, в якій зробіть поглиблення. У нього починайте потихеньку вливати яєчну суміш.

Тісто для торта

Великий ніж не ховайте далеко, адже знову знадобиться «рубати» отриману масу. Для тих, хто не любить бруднити руки в тісті – це відмінний бонус. Додаємо яєчну масу в крихти до тих пір, поки вона не закінчиться. Весь цей час безперервно «рубаємо» ножем.

Яєчна маса в тісто

Поступово всі інгредієнти утворюють в кінцевому підсумку досить однорідне тісто. Скрутіть його в кому, а потім розділіть на 16 однакових частин. Розкладіть їх на дошці або блюді, накрийте плівкою і відправте відпочивати в холодильник на півгодини або в морозильну камеру на менш тривалий термін, хвилин на 5-7.

Наполеон із заварним кремом

Далі потрібно кожну грудочку розкачати в тонкий корж. Завдання – обійтися мінімумом борошна для обсипання робочої поверхні. Якщо ваша коржик стала настільки тонкою, що крізь неї просвічує стіл – то це ідеальна коржик. Ображати корж, зробивши її круглої ( «збирати» такий торт складніше) або прямокутної – під розмір дека.

Коржі коржі для торта

Так як тісто досить еластичне, то перенести його на деко досить просто. Малоймовірно, що воно порветься, але, якщо все ж це сталося – нічого страшного.

Тісто для торта наполеон

Не забудьте наколоти пласт тесту виделкою в декількох місцях – щоб під час випікання корж НЕ здувся.

Коржі для торта наполеон

Відправляти деко з коржем потрібно в заздалегідь розігріту до 180-200 градусів духовку.

випікання коржів

Апетитний золотистий колір коржа говорить про те, що він готовий і його можна діставати. Поки печеться один пласт – ви розкочуєте інший. В кінцевому підсумку у вас вийде 16 золотистих листкових коржів, якщо вони прямокутні. А якщо ви вирішили ускладнити собі завдання і зробили круглі – то їх вийде набагато більше.

Листкові коржі для торта

Заварний крем для торта Наполеон

Заварний крем рецепт

Візьміть відповідну глибокий посуд і вбийте туди яйця, підмішати пшеничне борошно і збийте все це до однорідного стану. Можна взяти віночок або погружной блендер.

Заварний крем для еклерів

Заварний крем для торта

У каструлю або сотейник з товстим дном налийте молоко і додайте цукор-пісок. Помішуючи, дочекайтеся, поки він повністю розчиниться. Враховуйте, що крему вийде багато, тому ємність каструлі повинна бути достатньою. Чи не підійде для приготування заварного крему ємність з Алюмінієва або емальований – в першому випадку крем при збиванні з маслом забарвиться в сірий колір, а в другому випадку і зовсім пригорить.

Крем для наполеона

Яєчну масу поступово вливайте в гаряче солодке молоко, не припиняючи помішувати. Взагалі, весь процес приготування заварного крему відбувається при постійному прогріванні на слабкому вогні і при помішуванні. Чекаємо, поки маса стане по консистенції нагадувати пюре, потім охолодити її до 22 градусів. Щоб запобігти появі скоринки, і під час охолодження крем потрібно пару раз перемішати.

Крем для наполеона рецепт з фото

Вершкове масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно підтануло. Потім його потрібно збити за допомогою міксера або блендера до однорідного стану, після чого поступово підмішати в нього крем, не навпаки!

Класичний заварний крем рецепт

Заключний етап приготування крему – збийте все міксером, він повинен мати гладку однорідну структуру.

Заварний крем

Збірка домашнього Наполеона

Щоб блюдо при складанні торта залишалося чистим, застеліть його пекарської папером.

Збірка домашнього Наполеона

Тепер викладіть на неї перший корж і гарненько промажьте його заварним кремом, накрийте другим коржем і притисніть його.

Коржі заварний крем

Повторює вищеописані дії, поки не закінчаться коржі.

Наполеон покроково

Трамбуємо кожен шар, щоб торт вийшов щільніше, як і личить бути Наполеону.

Наполеон рецепт з фото

Коли торт буде зібраний, папір більше не знадобиться – просто акуратно дістаньте її, притримуючи торт рукою.
Для обсипання верху або боків потрібна крихта. Її можна зробити з обрізків коржів (якщо є такі) або ж використовувати для цієї справи цілий корж. Подрібніть його будь-яким зручним для вас способом – розкришите руками або ж качалкою, попередньо переклавши в пакет. Отриманою крихтою обсипте верхівку і боки торта. За бажанням можна додати в крихту подрібнені горіхи (будь-які), мигдальні пластівці, тертий шоколад.

Торт наполеон рецепт

Щоб Наполеон гарненько просочився, а крем застиг, потрібно відправити його в прохолодне місце години на 3, а краще всього на ніч.

Смачного вам чаювання! З повагою, Анюта!

Рецепт № 2 від Алиме

Більшість людей люблять солодке і тому і дня не можуть прожити без нього. Хорошим господаркам іноді хочеться побалувати своїх домочадців чимось смачненьким. Я для своїх рідних і близьких печу знаменитий торт Наполеон, класичний рецепт якого я вдосконалила. Він у мене виходить ніжним, смачним і надовго не затримується в холодильнику. Жоден День народження не обходиться без Наполеона.

Торт Наполеон рецепт з сирним кремом

Торт наполеон рецепт

покроковий фото рецепт

Приготування цього Наполеона в домашніх умовах не займе багато часу. Інгредієнти для тесту швидко рубаються в крихту і потім скочуються в колобок. З кремом ще простіше. Якщо в класичному рецепті крем для торта Наполеон готується заварний, то тут швидко змішується згущене молоко з вершковим маслом і м’яким сиром.

Складові:

Для тесту:

  • вершкове масло або маргарин – 250 гр .;
  • борошно – 2,5 склянки;
  • яйце – 1 шт .;
  • води – 0,5 склянки;
  • оцет – 1/10 ст.л .;
  • сода – 0,5 ч.л.

Для крему:

  • вершкове масло – 200 гр .;
  • згущене молоко – 1 банка;
  • сир або сирна маса – 200 гр .;
  • вершки 33% – 200 мл.

Процес приготування:

Спочатку робимо крихту. Для цього беремо 250 гр. вершкового масла. Якщо його немає, то можна взяти маргарин. Кладемо його в морозилку і чекаємо, коли він замерзне. Як тільки маргарин став досить твердим дістаємо з морозилки і натираємо на тертці. Додаємо борошно і все перемішуємо. Ось і вийшла крихта.

Крихітка з вершкового масла

Тепер нам потрібно зробити рідку частину тесту. Для цього збиваємо яйце і воду.

Тісто для торта наполеон

Тепер потрібно додати гашене соду. Для цього у нас є оцет і сода. Змішуємо ці два компоненти між собою і додаємо до рідкої частини тесту.

Гашене сода в тісто

У нас готові дві частини тесту і тепер залишається тільки з’єднати їх. Акуратно перемішуємо всі компоненти. Тісто на торт Наполеон готове. Відправляємо його на 6 годин у холодильник.

Готове тісто для торта Наполеон

По закінченню часу дістаємо тісто. Тепер його потрібно розділити на шматочки. У мене виходить 7-10 шматочків, все залежить від розміру бажаних коржів або діаметра форми. Беремо качалку, неважливо якої вона довжини, і розгортає тісто. Товщина одного коржа повинна бути 1-2 мм. Інакше надалі він не просочиться кремом і буде сухим.

Коржі для тесту наполеон

Бажано заздалегідь включити духовку і виставити 200 градусів. Кожен корж для Наполеона випікається 10 хвилин.

випекти коржі

Приступаємо до приготування крему. У кожного свої смакові переваги. Ви можете взяти мій рецепт або використовувати класичний варіант заварного з вершковим маслом.

Заварний крем для торта

Змішуємо 200 гр. розм’якшеного вершкового масла, банку згущеного молока і сир. Замість останнього інгредієнта можна взяти ванільну сирну масу.

Згущене молоко сир сирна маса

Іноді я беру 33% вершки, збиваю їх і додаю в крем. Виходить дуже смачно, але якщо у вас немає під рукою цього компонента, то нічого страшного.

Вершки в заварний крем

Крем повинен вийти трохи густим, щоб не розтікався, коли ви їм будете просочувати коржі.

Наполеон в домашніх умовах

Вибираємо найтемніший корж і відкладаємо його на прикрасу. Тепер кожен корж просочуємо кремом і збираємо торт. Зверху посипаємо крихтою з темного коржа. І ставимо домашній Наполеон в холодильник на ніч, щоб він просочився.

Торт наполеон рецепт

Наш незвичайний Наполеон готовий! Запрошуйте рідних і друзів на чай! Смачного!

Торт Наполеон

Торт наполеон: покроковий фото рецепт з сиром від Алиме