Мені завжди подобалися прості рецепти, адже я зовсім не люблю проводити довгий час на кухні, хоча поїсти смачно дуже навіть подобається. Звичайно, я б не відмовилася б приготувати торт «наполеон», «сметанник» або мій улюблений «мурашник», якби це займало не більше 20 хвилин. На жаль, настільки спрощених рецептів мені не траплялося. Зате в моїй колекції швидких і смачних десертів є парочка тортів, які повністю відповідають моїм смаковим запитам, а часу забирають по мінімуму. Я вже ділилася з вами рецептом торта з печива в шоколадній глазурі – пісний (веганські) варіант. Секрет десерту в тому, що інгредієнти не потрібно готувати з нуля: печиво і шоколад завжди можна купити в магазині, а саме ці два інгредієнти і складають основу.
Сьогодні хочу поділитися ще одним способом приготувати торт без випічки з печива, з сиром і сметаною. Рецепт вегетаріанський буде в тому випадку, якщо ви знайдете в продажу печиво без яєць, зверніть увагу на цей момент.
Я впевнена, що на приготування складних десертів є час далеко не у кожної господині, тому доводиться проводити експерименти, вибирати нехитрі рецепти. Це один з найпростіших рецептів торта швидкого приготування, що не потребує випікання.
На сам процес необхідно близько 20-30 хвилин вільного часу, проте після закінчення страва повинна постояти кілька годин в холодильнику, щоб просочитися.
З продуктів буде потрібно:
- цукор близько 0.5 склянки,
- 1-1,5 склянки молока,
- просте печиво (можна «Ювілейне» або «Топлене молоко») приблизно 0.5-0.6 кг,
- сир 0.3 кг
- 1 стакан сметани.
- за бажанням можна додати банан, а зверху торт швидкого приготування можна покрити шоколадною глазур’ю.
Список інгредієнтів не точний, тому що все залежить від калорійності, солодощі печива, а також від% жирності молочних продуктів. Я раджу сметану брати середньої жирності, тобто близько 20%. Цукор треба попередньо подрібнити блендером до стану пудри, або купити вже готову цукрову пудру.
Готуємо торт з печива з сиром – покроковий рецепт з фото
Викладати шари слід на велику плоску тарілку або піднос.
Спочатку необхідно налити молоко в ємність, де можна вмочати печиво цілком. Якщо печиво велике, то підійде широка миска або салатниця.
Потім можна починати приготування крему. Для цього за допомогою блендера ретельно змішується сир, сметана і цукрова пудра. Грудочок бути в кремі не повинно, а його консистенція повинна бути схожою з густою сметаною.
На піднос викладається шар печива, вимочений в молоці близько 5 секунд.
Зверху наноситься товстий шар крему, а потім при бажанні можна викласти банановий шар. Один банан ріжеться на тонкі кільця і акуратно викладається поверх крему. Завдяки цьому торт з печива, сиру і сметани матиме легкий банановий присмак.
Зверху знову наноситься шар крему, викладається ще шар печива.
І так 3-4 рази. При цьому вдавлювати печиво в сирну масу небажано, так як тоді торт без випічки погано просочиться.
При бажанні готовий десерт можна полити глазур’ю. На повільному вогні розтоплюється 50 г вершкового масла, додається пара ложок води і 0.5 склянки цукру. При безперервному помішуванні цукор розчиниться за пару хвилин, після чого додається сухе какао. Якщо глазур виходить дуже густий, можна влити трохи молока. Перш ніж поливати глазур’ю торт із сиру і сметани, її потрібно злегка остудити.
Після закінчення приготування десерт слід поставити в холодильник як мінімум на 2 години, а краще на ніч.
Смачного!