Ньокки з гарбуза – рецепт з фото

Ньокки з гарбуза гарбузове ньокки

Ньокки – це італійський аналог російським галушки. У 50-х роках в Римі існувала традиція, за якою щочетверга в ресторанах подавали ньоккі і в кожному будинку на кухні готувалися італійський «галушки» за своїм фірмовим рецептом. У деяких провінціях до сих існує така традиція!

Зараз процес приготування автоматизований, тому в Італії знайти ньокки можна в замороженому вигляді, практично, в будь-якому продуктовому магазині у відповідному відділі. У Росії і Україні з цим буде складніше, але не варто засмучуватися, адже рецепт приготування дуже простий, тим більше, що домашні ньокки значно смачніше магазинних.

Як правило, ньокки готуються з пшеничного борошна, яєць (не обов’язково), сиру, сиру, гарбуза, картоплі. Класикою вважаються ньокки з картоплею або з сиром гарганзола (сир з цвіллю). Подавати їх можна як гарнір, гарячої закуски, в холодному вигляді вони також дуже смачні і природно, ньокки можна подавати разом з супом, як це зазвичай роблять з галушками.

Отже, щоб приготувати ньокі нам знадобиться:

  • 200 гр. гарбуза натертої на тертці
  • 2 склянки борошна (1 ст. 200 мл.)
  • 1 яйце (можна замісити тісто і без яйця)
  • мускатний горіх (за смаком)
  • сіль перець
  • З такої кількості інгредієнтів вийде, приблизно, 40-45 галушок невеликого розміру.

Як приготувати ньокі:

Змішати 1 склянку борошна з гарбузом і мускатним горіхом і яйцем до однорідної маси.

змішати борошно з гарбузом

Додати половину другого склянки і знову ретельно перемішати.

тісто

Додати залишки борошна і замісити тісто, поки воно не стане однорідним і щільним, як для вареників.

тісто - 2

Застелити деко або зручне блюдо пергаментним папером. Вмочити руки в борошно і скачати кульки з тіста.

кульки

Кожен ньокки притиснути виделкою, щоб злегка розчавити тісто, потім присипати трохи борошном.

притиснути виделкою

Налити у велику каструлю воду, добре посолити і довести до кипіння. Як тільки вода закипіла кинути в воду галушки. Вони будуть готові як тільки спливуть на поверхню води.

відварити

Дістати галушки шумівкою, дати воді стекти і викласти на тарілочку.

Гарбузове ньокки готові. Подавати їх можна з будь-яким соусом до смаку. Веганські соус песто – ідеальний варіант.

Швидкий варіант приготування песто:

соус песто

Змішати разом петрушку або кинзу, оливкова олія, сир пармезан, кілька зубчиків часнику.

змішати

Смачного!

готово

гарбузове ньокки

Хочете дізнатися більше нових рецептів з гарбуза? Суп-пюре з гарбуза і салат з печеного гарбуза зі шпинатом – це дуже смачно!