Стейк з сейтан або рослинне м’ясо на сковороді



М'ясо з глютену Стейк з м’яса сейтан

Якщо ви частий гість цього сайту, то швидше за все, вже знайомі з рецептом приготування м’яса сейтан з пшеничного борошна. Борошно, вода, трохи спецій – і дуже смачне вегетаріанське м’ясо готове. Повторити таке блюдо дуже просто, проте сам процес займає багато часу: спочатку замішується тісто, потім тісто промивається під проточною водою, щоб видалити крохмаль, після чого глютен відварюють разом зі спеціями. Після цього м’ясо сейтан можна додавати в будь-яку страву: приготувати вегетаріанський фарш для голубців, перців, млинчиків, пельменів., Обсмажити з морквою і цибулею і подавати до пасти або картоплі, також можна підсмажити стейк з сейтан, приготувати шашлик і ін.

Завдання легко спростити, заощадивши при цьому чимало часу. Сейтан – це глютен в чистому вигляді. А глютен можна купити в вегетаріанських магазинах, еко-крамницях або онлайн. Таким чином, місити і промивати тісто для отримання клейковини буде не потрібно. Достатньо лише змішати глютен зі спеціями і відварити в бульйоні. Стейк з м’яса сейтан готується саме так.

Що знадобиться:

  • 1 ст. глютену
  • 2-3 зубчики часнику
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 3/4 ст. овочевого бульйону або води
  • 3 ст. л. сухих дріжджів
  • 1 ч. Л. сухий паприки
  • 0,5 ч. Л. меленого червоного перцю (буде гостро!)
  • 0,5 ч. Л. коріандру
  • щіпка меленої зіри і чорного перцю
  • рослинна олія
  • сіль

Пшеничне м’ясо на сковороді

У глибокому посуді змішайте всі сухі інгредієнти: спеції, глютен, сіль, дріжджі.

сухі інгредієнти

Потім додайте бульйон, соєвий соус, 2 ст. л. рослинного масла і дрібно нарізаний часник. Замісити тісто. Щоб отримати потрібну консистенцію, місите тісто протягом 3-4 хв. Повинна вийти м’яка «губка».

Розділіть сейтан на 3-4 порції, загорніть кожен шматочок у фольгу і поставте готуватися на пару (в пароварку або поставте глибоке сито над каструлею з киплячою водою, не забувши накрити м’ясо кришкою).

Порційне м'ясо сейтан

Через 20-25 хв. сейтан буде готовий. Тепер можна обсмажити його на сковороді на рослинному маслі до рум’яної скоринки.

обсмажити сейтан

М’ясо придбає хрустку скоринку, але при цьому залишиться м’яким і соковитим всередині.

Стейк з сейтан

Тепер можна приготувати гарнір або зробити бургер з сейтановим стейком.

Смачного!