Скільки б частувань не було на святковому столі, а смачний салат ніколи зайвим не буде. Пропонуємо вашій увазі оригінальний рецепт: салат з печерицями, червоною квасолею і солодким перцем. Приготовану страву припаде до смаку всім, хто віддає перевагу ситним і соковитим салатів.
Рецепт універсальний, його можна готувати в будні і в свята. До речі, ми вже готували подібне – салат з червоною квасолею, грибами і сухариками, який заправляється майонезом, цей варіант більш калорійний, але за рахунок майонезу салат соковитіше і має яскравіше смак. Любителі майонезних салатів точно будуть задоволені.
Обов’язково спробуйте. Можливо, саме цього блюда не вистачало у вашій кулінарній книзі.
Щоб приготувати наш салат, знадобляться:
- печериці – 500 гр (необхідно буде маринувати ніч);
- квасоля червона – 1,5 склянки;
- одна велика цибулина;
- два-три болгарських перцю (краще брати сорт Ратунда);
- зелень (петрушка, кріп та ін).
для маринаду
- літр води;
- півсклянки 9% оцту;
- 1 ст. л. солі (з гіркою);
- 2 ч. Л. цукру;
- лавровий лист – 5 штук;
- перець горошок – (10-15 штук).
Як приготувати смачний салат з квасолі з печерицями
- Спочатку треба зайнятися грибами. Купувати краще невеликі печериці, вони просолюється швидше і виглядають в готовому вигляді набагато привабливіше, ніж великі.
- Гриби промиваємо, проварюємо пару хвилин в киплячій підсоленій воді, відкидаємо на друшляк, викладаємо в мисочку для маринування. Сюди ж додаємо очищені і нарізані четвертинками кільця цибулі.
- Готуємо маринад. Воду доводимо до кипіння, розчиняємо в ній сіль, цукор, додаємо оцет і всі інші приправи і спеції, заливаємо отриманою сумішшю гриби з цибулею. Ми залишаємо просочуватися на 8-10 годин або на ніч. Замаринувати гриби можна і з цього сироедческому рецептом.
- Після, в майбутній салат додається очищений і нарізаний часточками болгарський перець. Все перемішується і залишається ще на 2-3 години.
- В цей час або заздалегідь треба зварити квасолю. Щоб процес пройшов швидше, не завадить попередньо замочити бобові. Розвалюється квасоля нам в салаті не потрібна, тому краще її дещо не доварити (зовсім трохи).
Залишилося лише перемішати всі інгредієнти, додати зелень і спробувати на смак. Сіль і перець можна додати відразу, а ось поспішати вливати оцет не рекомендую. Справа в тому, що салат буде настоюватися ще 2 години. Краще додати трохи гостроти перед самою подачею, а використовувати для цього можна не тільки оцет, а й лимонну кислоту або сік лимона.
Салат готовий. Виходить дуже ніжний, але в той же час пікантний смак.
Мабуть, єдиний недолік в тому, що приготування салату з квасолею і печерицями потребують деякого часу (маринування), але отриманий результат виправдає всі зусилля.