Шашлик із курячих крилець на мангалі
Шашлик з курячих крилець на вугіллі це чудова і швидка страва для будь-якого випадку. Маринуються крила дуже швидко, що забезпечує безперебійну подачу на стіл для великої компанії. Спробуйте замаринувати та посмажити курячі крила за нашим класичним рецептом маринаду.
Інгредієнти
- Курячі крила – 2 кг
- Сіль, паприка копчена, часник сушений, перець чорний – по 2 ч. Л. Ложці
- Олія, хрін, гірчиця – по 2 ст. Л. Олія, хрін, гірчиця – по 2 ст. Л. Ложки
Рецепт шашлику з курячих крилець
Ріжемо крила по суглобах на три частини. Прибираємо найменшу третю фалангу (кінчик), м’яса в ній немає, і вона буде тільки горіти.
Мені траплялися крила вже без кінчиків.
Посипаємо сіллю, спеціями, додаємо рослинну олію, хрін, гірчицю.
Добре вимішуємо, залишаємо маринуватися шашлик під кришкою або плівкою на 2-3 години.
Поки маринуються крильця розводимо мангал до сивого вугілля.
Нанизувати на шампури бажано великі фаланги до великих, середні до середніх, для рівномірного просмажування.
Куряче м’ясо запечатувати не потрібно, перевертаємо його в міру готовності. Смажаться крила близько 10 хвилин на тихому жару.
Курячі крильця це чудова страва для посиденьок із друзями на природі.
Курячі крильця в медово-соєвому маринаді
Інгредієнти
- Крила – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Кетчуп – 2 ст. Л
- Соєвий соус – 3 ст. Л
- Мед – 1 ст. Ложка
- Коріандр мелений, паприка копчена, часник сухий – по 2 ч. Л. Л
- Олія рослинна – 2 ст. Л
- Сіль, перець чорний – за смаком
Приготування шашлику покроково
Обрізаємо як зазвичай кінчик крила по суглобу.
Солимо, перчимо, перемішуємо, відставляємо в сторону.
Нарізаємо цибулини півкільцями. Додаємо коріандр, паприку, часник, соєвий соус, олію, кетчуп, мед, добре перемішуємо.
З’єднуємо маринад із курячими крильцями та ще раз перемішуємо, залишаємо маринуватися на 2 години. Я змішую в пакеті, мені так зручніше.
Прибираємо з крил цибулю, нанизуємо на шампури. Смажимо стандартним способом на мангалі, уважно стежимо за жаром, щоб не підгоріло, оскільки в маринаді був мед. Зате буде красива карамелізована скоринка.
Шашлик із курячих крилець на мангалі це чудовий перекус у літню пору на природі.
Курячий шашлик у майонезному маринаді
Інгредієнти
- Крильця – 2 кг
- Майонез – 3 ст. Л
- Каррі, куркума, паприка, прованські трави – по 1-2 ч. Л. Л
- Сіль – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Складаємо м’ясо в миску для маринування, додаємо майонез і трохи солі.
Додаємо спеції з травами, добре перемішуємо, щоб розійшлися приправи з сіллю, пробуємо на смак, може треба досолити. Залишаємо маринуватися.
Закриваємо в решітку або нанизуємо на шампури, смажимо.