Рецепти з курки

Шашлик із курячих крилець на мангалі

Шашлик з курячих крилець на вугіллі це чудова і швидка страва для будь-якого випадку. Маринуються крила дуже швидко, що забезпечує безперебійну подачу на стіл для великої компанії. Спробуйте замаринувати та посмажити курячі крила за нашим класичним рецептом маринаду.

Інгредієнти

  • Курячі крила – 2 кг
  • Сіль, паприка копчена, часник сушений, перець чорний – по 2 ч. Л. Ложці
  • Олія, хрін, гірчиця – по 2 ст. Л. Олія, хрін, гірчиця – по 2 ст. Л. Ложки

Рецепт шашлику з курячих крилець

Шашлик із курячих крилець на мангалі

Шашлик із курячих крилець на мангалі

Ріжемо крила по суглобах на три частини. Прибираємо найменшу третю фалангу (кінчик), м’яса в ній немає, і вона буде тільки горіти.

Мені траплялися крила вже без кінчиків.

Шашлик із курячих крилець на мангалі

Посипаємо сіллю, спеціями, додаємо рослинну олію, хрін, гірчицю.

Шашлик із курячих крилець на мангалі

Добре вимішуємо, залишаємо маринуватися шашлик під кришкою або плівкою на 2-3 години.

Шашлик із курячих крилець на мангалі

Поки маринуються крильця розводимо мангал до сивого вугілля.

Шашлик із курячих крилець на мангалі

Нанизувати на шампури бажано великі фаланги до великих, середні до середніх, для рівномірного просмажування.

Шашлик із курячих крилець на мангалі

Куряче м’ясо запечатувати не потрібно, перевертаємо його в міру готовності. Смажаться крила близько 10 хвилин на тихому жару.

Шашлик із курячих крилець на мангалі

Курячі крильця це чудова страва для посиденьок із друзями на природі.

Курячі крильця в медово-соєвому маринаді

Шашлик із курячих крилець на мангалі

Інгредієнти

  • Крила – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Кетчуп – 2 ст. Л
  • Соєвий соус – 3 ст. Л
  • Мед – 1 ст. Ложка
  • Коріандр мелений, паприка копчена, часник сухий – по 2 ч. Л. Л
  • Олія рослинна – 2 ст. Л
  • Сіль, перець чорний – за смаком

Приготування шашлику покроково

Шашлик із курячих крилець на мангалі

Обрізаємо як зазвичай кінчик крила по суглобу.

Шашлик із курячих крилець на мангалі

Солимо, перчимо, перемішуємо, відставляємо в сторону.

Шашлик із курячих крилець на мангалі

Нарізаємо цибулини півкільцями. Додаємо коріандр, паприку, часник, соєвий соус, олію, кетчуп, мед, добре перемішуємо.

З’єднуємо маринад із курячими крильцями та ще раз перемішуємо, залишаємо маринуватися на 2 години. Я змішую в пакеті, мені так зручніше.

Шашлик із курячих крилець на мангалі

Прибираємо з крил цибулю, нанизуємо на шампури. Смажимо стандартним способом на мангалі, уважно стежимо за жаром, щоб не підгоріло, оскільки в маринаді був мед. Зате буде красива карамелізована скоринка.

Шашлик із курячих крилець на мангалі

Шашлик із курячих крилець на мангалі це чудовий перекус у літню пору на природі.

Курячий шашлик у майонезному маринаді

Шашлик із курячих крилець на мангалі

Інгредієнти

  • Крильця – 2 кг
  • Майонез – 3 ст. Л
  • Каррі, куркума, паприка, прованські трави – по 1-2 ч. Л. Л
  • Сіль – за смаком

Покроковий рецепт приготування

Шашлик із курячих крилець на мангалі

Складаємо м’ясо в миску для маринування, додаємо майонез і трохи солі.

Шашлик із курячих крилець на мангалі

Шашлик із курячих крилець на мангалі

Додаємо спеції з травами, добре перемішуємо, щоб розійшлися приправи з сіллю, пробуємо на смак, може треба досолити. Залишаємо маринуватися.

Шашлик із курячих крилець на мангалі

Шашлик із курячих крилець на мангалі

Закриваємо в решітку або нанизуємо на шампури, смажимо.