Ці китайські печива відомі також як печиво з передбаченнями. Воно стійке асоціюється з китайською кухнею, хоча вперше з’явилося в Америці. Винайшли його китайські емігранти, і тепер воно часто подається саме в китайських ресторанах. Хитромудро згорнуте печиво порожнисте всередині, містить маленьку смужку паперу, на якій написано яке-небудь коротке висловлювання. Ця випічка, незважаючи на свій скромний вигляд, дуже підходить для святкового столу і розважить ваших гостей.
Печиво з передбаченнями чи побажаннями
як приготувати печиво долі
Складові:
- білок одного яйця;
- екстракт ванілі – три краплі;
- сіль – одна щіпка;
- борошно – сорок грам;
- цукор – дві великі ложки;
- масло вершкове – п’ятдесят грам;
- вода – дві десертні ложки.
- смужки паперу приблизно 5 см завдовжки і 1 см шириною (напишіть на них афоризми, прислів’я, цитати або власні фрази) – шість штук.
Процес приготування:
Розтопити вершкове масло.
Збийте білок.
Змішайте борошно, цукор і сіль.
Додайте в збитий білок екстракт ванілі, воду і масло. Перемішайте до однорідного стану.
Введіть в отриману рідину суміш борошна, цукру і солі. Перемішайте до однорідного стану.
Розігрійте духовку до 180 ° С. Застеліть деко пергаментом і викладіть на нього столову ложку тесту. Розрівняйте тісто на деку до стану рівного тонкого кола діаметром трохи більшим, ніж довжина записок.
Не поспішайте випікати одразу багато печива. Воно дуже швидко остигає, а остигле печиво стає ламким і йому не можна буде надати потрібну форму. Почніть з двох штук, поступово збільшуючи їх кількість.
Випікайте печиво до готовності. Його краю повинні зарум’яниться. Звертаючи печиво з передбаченням, будьте обережні, спочатку воно дуже гаряче. Дійте швидко, інакше печиво охолоне і втратить пластичність. Покладіть на печиво записку.
Складіть півколо.
Серединою згину притисніть печиво до крайки склянки, опустивши кінці з обох сторін його стінки.
Покладіть згорнутий печиво в ємність відповідного розміру, щоб печиво не могло розвернутися і втратити форму.
Іноді готове печиво декорують глазур’ю і кондитерської посипкою, але класичні печива долі не вимагають прикраси. Якщо ви все-таки вирішите зробити їх більш ошатними, пам’ятайте, що печиво негерметично, і глазур може пошкодити записку.
Смачного!
Автор рецепта і фото – Катерина.