Сьогодні і хотілося б поділитися з вами одним зі своїх рецептів домашнього пісочного печива. Тим більше що наближаються новорічні та різдвяні свята. Саме в такі дні за святковим столом збирається вся родина, так чому ж не порадувати себе і близьких прекрасної випічкою, навіть якщо це просто пісочне печиво!
Зараз все частіше і частіше купують що-небудь готове до чаю в магазинах, замість того щоб самим спекти своїми руками. А ось в нашій родині домашню випічку на столі можна зустріти частіше, ніж магазинну.
Пісочне печиво
Сама я дуже люблю шоколад, тому і рецепти випічки з шоколадом або какао в моєму записнику зустрічаються досить-таки часто. Так ось сьогодні розповім про домашнє пісочному печиво з шоколадними краплями. Я назвала їх «Різдвяні зірки», а все, тому що під рукою була формочка у вигляді зірки.
Для того щоб приготувати пісочне тісто для печива з шоколадом вам будуть потрібні наступні інгредієнти:
Складові:
- Вершкове масло або маргарин – 200 грам,
- Цукровий пісок – 1 склянка (об’ємом 200 грам),
- Яйця курячі – 3 штуки,
- Сіль – 1 щіпка,
- Борошно пшеничне 400 – 500 грам,
- Сода (гашене оцтом) – 1 ч. Ложка,
- Ванільний цукор – 1 пакетик,
- Шоколадні краплі або шматочки шоколаду – 150 грам,
- Вершкове або рослинне масло для змащення дека.
Процес приготування:
Перед тим як приступити до замісу пісочного тіста, потрібно попередньо вийняти маргарин або вершкове масло з холодильника, щоб воно стало м’яким і легко розмішується. Потім в розм’якшене масло (маргарин) додаємо цукровий пісок і ретельно перемішуємо, можна використовувати для цього міксер або блендер, але я робила все вручну за допомогою ложки, хоча потім зрозуміла, що виделкою робити це набагато зручніше.
Далі в отриману масляну масу додаємо дрібку солі, пакетик ванільного цукру (можна додати корицю до смаку) і попередньо витягнуті з холодильника курячі яйця. Все ретельно перемішуємо ложкою або міксером. Якщо використовувати тільки жовтки, то печиво вийде більш розсипчастим.
Додаємо до інгредієнтів гашене оцтом харчову соду і знову все перемішуємо. І тепер в хід йдуть мої улюблені шоколадні краплі, додаємо їх в тісто і знову все акуратно перемішуємо. Ви можете додати звичайний шоколад, попередньо поламавши плитку на невеликі шматочки.
Настав час додати борошно, її потрібно попередньо просіяти і тільки потім додавати в тісто невеликими порціями. При додаванні борошна не варто старатися, інакше тісто буде жорстким і печиво буде несмачним. Замішуємо тісто, воно може трохи приставати до рук, це не страшно. Загортаємо пісочне тісто в харчову плівку або в целофановий пакет і відправляємо в холодильник на 1 годину або в морозилку на 15 – 20 хвилин.
Охолоджену основу розгортаємо в пласт товщиною 1,5 см.
Потім за допомогою формочки для печива вирізаємо зірочки або будь-які фігурки. Моя зірка дуже актуальна напередодні наступаючих різдвяних свят.
Тепер потрібно змастити деко вершковим або рослинним маслом або ж застелити його пекарської папером. Укласти на лист печиво з шоколадом і відправити лист в духовку. Духовку попередньо слід розігріти до температури 180 градусів. Пісочне печиво в духовці буде готуватися близько 30 хвилин (в залежності від особливостей вашої духовки).
Дістаємо деко з пісочної випічкою з духовки і даємо печеньям повністю охолонути. Викладаємо домашні печенюшки на блюдо і подаємо з чашкою кави або ароматним чаєм. Шоколадні краплі трохи розплавляться в духовці, але при цьому збережуть свою форму.
Повірте, домашня випічка – це завжди смачно і ароматно!
Приємного вам апетиту і приємних передсвяткових клопотів!
Рецепт, фото, покрокове приготування пісочного печива: Славяна.