Перець з медом на зиму



Болгарський перець кохання всього мого життя. Ці світлі, променисті плоди полонили моє серце ще в ранньому дитинстві. Коли що-небудь, готую (і відкритий сезон перців), я додаю їх, куди тільки не лінь і в рагу, і суп, і в різні салати, і навіть в омлет і, звичайно ж, закочував на зиму. А недавно спробувала приготувати маринований болгарський перець з медом на зиму. О, це просто кулінарний бум, смакота, можна проковтнути мова! У банку виходить солодка гра фарб і не дивно, що солодка, адже готується перець з медом. Це прекрасна закуска, як на кожен день, так і для торжества. Краще взяти невеликі плоди, звичайно без пошкоджень, а для краси в банку укласти різнокольорові овочі (червоні, жовті, зелені, помаранчеві …). Таку закуску з перців зможе зробити будь-яка починаюча господиня, так як консервування без стерилізації.

Перець з медом на зиму маринований

Перець з медом

рецепт перцю з медом на зиму

Незважаючи на те, що при маринуванні деякі вітаміни з перцю зникають, ми все-таки отримуємо велике задоволення від їх смаку і аромату. У холодну зимову пору маринований перець з медом бездоганно підійде до інших страв!
Рецепт досить простий у приготуванні, консервація відмінно зберігається в коморі цілий рік. Якщо ви любите робити заготовки в мультиварці, будуть надані рекомендації для неї.

Складові:

  • солодкий болгарський перець (за бажанням різних кольорів) – 3 кг;
  • часник – 2 головки;
  • перець духмяний горошком 6-8 шт .;

Для маринаду:

  • вода – 1 літр;
  • велика сіль – 1 ст. л .;
  • цукор – 0.5 ст .;
  • мед – 5ст.л .;
  • соняшникова олія – ​​0.5ст .;
  • оцет 9% – 0.5ст.

Процес приготування:

Спочатку ми готуємо маринад. Чашу мультиварки або невелику глибоку каструлю наповнити водою додаємо всі необхідні інгредієнти для маринаду (сіль, цукор, мед, оцет і соняшникову олію).

Очищений часник теж викладаємо сюди.

І туди ж запашний перець, без нього ніяк – це чарівна ароматна пряність для всіх заготовок.

Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. А в мультиварці включаємо режим «Випічка» або «Суп».

Дозрілі плоди перцю очищаємо від серцевини і ріжемо часточками різної форми.

Проварюємо наші перчики в закипілої маринаді не більш 5-6 хвилин, поки колір не зміниться.

Банки заздалегідь стерилізуємо.

Оброблені перці і часник викладаємо в баночки.

Медовий розсіл доводимо до кипіння і заливаємо перці в банках.

Банки закриваємо металевими кришками, перевертаємо їх і дивимося, чи не пропускають вони рідина. Якщо все герметично, тоді ставимо наші баночки в кладовочку.

Перець в медовій заливці готовий.

Перець з медом

Приємного всім апетиту!

За рецепт дякуємо Ксенію.