Салат з перцю на зиму – яскрава і дуже смачна заготівля, яка просто ідеальна до обіду або вечері. З болгарського перцю можна приготувати неймовірну кількість найрізноманітніших заготовок, додаючи або змінюючи інгредієнти. Але салат тільки з перцю в маринаді також дуже хороший.
Відкриєш взимку баночку такого смачного салату, і отримає організм справжнісінький вітамінний допінг. Адже про користь перцю можна говорити багато.
Салат з перцю на зиму
Для приготування закуски краще використовувати виключно стиглі овочі, м’ясисті і соковиті. Недозрілі плоди можуть кардинально зіпсувати страву. З’явиться непотрібна гіркоту, та й сам перець після обробки стане тонким і несмачним.
Що заготовка була не тільки смачною, а й привабливою на вигляд, вибирайте перці різних кольорів.
Якщо такий або подібний салат готується вперше, то для зберігання краще використовувати банки невеликого обсягу, щоб зрозуміти, чи підходить вам ця заготовка чи ні.
Спробуйте цей рецепт салату з болгарського перцю, і ця заготовка стане однією з улюблених в вашому домі.
салат з перцю болгарського на зиму рецепт
Складові:
- перець болгарський різнокольоровий – 3,5 кг;
- масло рослинне – 1 стакан;
- оцет 9% – 1 стакан;
- цукровий пісок – 1 склянка;
- сіль – 3 столові ложки;
- вода очищена – 1 л;
- часник – 12 зубків;
- гвоздика – 6 штук.
Процес приготування:
Перець болгарський вимити, висушити паперовою серветкою. Розрізати на частини, вийнявши серцевину. Салат буде мати більш яскравий і насичений колір, якщо для його приготування вибирати різнокольоровий перець.
Половинки перцю нарізаємо тонкою соломкою.
У каструлю наливаємо очищену воду. Додаємо в каструлю цукровий пісок, сіль, олія соняшникова і оцет.
Ставимо каструлю на вогонь і доводимо маринад до закипання.
У киплячий маринад акуратно опускаємо невеликими порціями нарізану соломку болгарського перцю. Доводимо знову до кипіння і варимо 7 хвилин.
На дно попередньо стерилізованих півлітрових банок викладаємо по 2 зубки часнику і 1 бутона гвоздики (гвоздика виключно на любителя).
Порції проваренного в маринаді перцю соломкою акуратно розкладаємо по підготовленим банкам через лійку з широкою шийкою. Важливо! Банки простерилізувати можна завчасно. Але безпосередньо перед наповненням їх необхідно прогріти. Перець розкладати тільки в гарячі ємності!
Банки закупорюють металевими кришками закаточним ключем. Перевертаємо їх дном вгору, вкутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження не менше ніж на два дні. Далі консервацію можна перенести в прохолодне місце для більш тривалого зберігання.
Салат з перцем на зиму готовий. У зимовий час така заготовка стане відмінним доповненням до будь-якого гарніру. Смачного!
Автор рецепта і фото: Софія Березина