Домашні пироги – це завжди маленьке свято для всіх присутніх за столом. Апетитні, пишні, рум’яні і дивно ароматні, вони надають звичайнісінького чаювання особливий душевний настрій і тепло. Тому вміння пекти пироги здавна вважалося свого роду мистецтвом і рецепти приготування переходили від мам до дочок разом з маленькими кулінарними секретами.
І до цього дня існує маса всіляких варіантів приготування тіста. Пиріг на кефірі, на молоці, на воді, на сироватці і кисляку – перераховувати всі способи можна дуже довго, так само, як і види начинок для них. Хтось любить пироги з овочевими начинками, хтось – з фруктовими або м’ясними, хтось вважає за краще пироги прісні, а хтось дріжджові, але об’єднує всіх любителів домашньої випічки одне – краще пиріжків, приготованих турботливими і рідними руками немає нічого на світлі.
Ваші сімейні чаювання і святкові застілля теж можуть стати приємними і смачними, якщо ви скористаєтеся нашими порадами. Перед вами рецептами пирога на кефірі з ягодами смородини, яким ми ділимося з великим задоволенням. Дивіться і готуйте разом з нами, ваші рідні та гості будинку розчарованими не залишаться.
Пиріг на кефірі рецепт з фото
Пиріг на кефірі з чорною смородиною можна спекти всього за 40 хвилин. Ніяких особливостей в його приготуванні немає. Потрібно лише витримати пропорції інгредієнтів, зазначених в нашому фото рецепті.
Крім ягід можна використовувати будь-яке варення.
як приготувати солодкий заливний пиріг з ягодами
Складові:
- пшеничне борошно – 2 склянки,
- яйця-2 шт.,
- цукор – 0,5 склянки,
- знежирений кефір – 1 склянка,
- чорна смородина, перетерта з цукром або будь-яке варення – 1 склянка,
- сода – 1 ч. ложка.
Процес приготування:
Всипати в миску цукровий пісок.
Розбити яйця і розтерти ложкою.
Влити стакан кефіру і стакан чорної смородини, перетертої з цукром (або варення з цих ягід), додати чайну ложку соди. Гасити її не треба, так як в процесі замішування тіста сода погаситься кефіром.
Підсипаючи порціями борошно, замісити швидке тісто на кефірі. Воно буде красивого темно-бузкового кольору, а по консистенції майже таке ж, як на оладки, чуть-чуть гущі. Щоб тісто було більш повітряним, борошно непогано просіяти через ситечко, збагативши її, таким чином, киснем.
Форму для випікання натерти шматочком вершкового масла, обсипати дно панірувальними сухарями для того, щоб готовий пиріг можна було легко з неї вийняти. Наповнити форму тестом і поставити в гарячу духовку. Пиріг спечеться через півгодини. Температуру випікання встановити в межах 180 градусів.
Випечений кефірний пиріг витягти з духовки і трохи остудити. Потім металевою лопаткою провести по периметру форми, щоб відокремити пиріг від стін і, перевернувши форму, викласти на тарілку. Поверхня правильно випеченого пирога глянцева, приємного шоколадного кольору, а бісквіт пористий з вкрапленнями ягід чорної смородини.
Пиріг на кефірі з чорною смородиною готовий.
Цей пиріг містить всього лише 2 яйця та склянка кефіру і то нежирного і ніяких жирів, готується швидко. І не треба чекати вихідних. Можна приготувати такий пиріг ввечері, прийшовши з роботи. На замішування тіста піде всього кілька хвилин. Зате після вечері буде з чим попити чай, а може, і до ранкової кави залишиться шматочок.
Смачного!
Як приготувати швидкий пиріг на кефірі розповіла Кустурова Людмила, рецепт і фото автора.