Якщо у вашій родині домашня випічка не рідкість, то наш рецепт як раз для вас. Приготувати дріжджовий пиріг з капустою і рибою можна в домашніх умовах за пропонованим рецептом, в якому дуже детально описаний весь процес від приготування тіста для пирога і закінчуючи безпосередньо випічкою. Такий пиріг можна приготувати до свята або сімейного обіду, і не варто переживати, що щось піде не так, якщо у вас «під рукою» перевірений рецепт.
Пиріг з капустою і рибою
як приготувати дріжджовий пиріг в духовці
Хоча й існує така думка, що традиційні російські пироги – м’ясні, рибні – виходять далеко не у кожної господині. Тим часом, рецепт традиційного російського пирога і тесту для нього досить простий і не відніме у кулінара багато часу. Начинку можна варіювати, однак ніхто не залишиться байдужим до пирога з капустою і рибою.
Складові:
- свіжа річкова або морська риба,
- капуста,
- яйце,
- борошно,
- швидкі дріжджі,
- сіль, цукор,
- молоко.
Процес приготування:
Морську рибу, наприклад, кефаль, очищають від луски, відрубують голову і хвіст, обережно розпорюють, щоб не зачепити жовчний міхур, видаляють кишечник та інші нутрощі. Потім рибу розрізають уздовж і виймають хребет і великі кістки. Також відрізають всі плавники. Тільки після цього залишився філе ріжуть на шматки.
Капусту дрібно рубають ножем.
Потім в невеликому казанку або глибокій сковороді на вершковому маслі її швидко обсмажують і тут же заливають теплою водою, догасили практично до повної готовності.
Рибу також швидко обсмажують з перцем і сіллю на вершковому маслі.
Тим часом в теплому, але не гарячому молоці розводять швидкі дріжджі і помішують.
Через не менше ніж двадцять хвилин до дріжджів додають яйце, сіль, цукор і ретельно розмішують.
Потім до отриманої суміші додають борошно в будь-якому зручному кількості, щоб виходила клейка негуста маса.
Як тільки тісто підніметься, а зробити воно зможе це тільки в теплі і без протягів, до нього додають таку кількість борошна, щоб його можна було вимісити.
Перед вимішуванням дошку посипають борошном і приступають до процесу. Спочатку тісто ретельно вимішують в довільному порядку, а потім починають складати навпіл, розминати руками, перевертати на 90 градусів і знову складати навпіл. Багаторазове повторення цієї операції дозволить отримати пористе, ніжне тісто. Потім його розкочують на два великих пласта приблизно однакової форми.
Наступний крок: в форму для запікання наливають оливкова олія, опускають на нього один з пластів тіста і викладають на нього начинку з риби і капусти.
Після чого краю загинають бортиками, накривають ще одним шаром тіста і роблять в ньому невеликий отвір по центру.
Випікається пиріг з рибою і капустою в духовці при 200 градусах в середньому 20-30 хвилин, в залежності від кількості начинки і товщини шару тесту. Перед подачею до столу пирога дають відпочити.
Як приготувати пиріг з рибою і капустою розповіла Феодора, рецепт і фото автора.