Картопля я часто використовую як основу для тіста (як в картопляних зраз з грибами), а далі вже, як розіграється моя фантазія, я придумую начинки. Однією з найулюбленіших є тушкована капуста з грибами, причому найкраще, коли гриби консервовані домашні, але якщо їх немає, то і свіжі підійдуть прекрасно.
Сам же пиріг виходить поживним, смачним і добре транспортабельним. Його зручно брати на роботу для перекусу або давати дитині на полуденок в школу.
До речі, у нас є подібний рецепт картопляного пирога з грибами, де тісто робиться з пюре без борошна і без яєць!
Складові:
- 4 картоплини,
- 300 г борошна,
- 400 г білокачанної капусти,
- 250 г свіжих грибів,
- 3 ст.л. рослинного масла,
- сіль перець.
Овочевий пиріг з картопляного тіста
Відразу відваримо картоплю до готовності, попередньо його очистивши. Обов’язково додаємо сіль (щіпку).
Зливаємо воду в стакан, а потім товкачем добре тиснемо картоплю.
У пюре без води.
До неї додаємо сіль, борошно.
Замішуємо тісто. Якщо воно погано місить, тоді трохи додаємо води, в якій варилася картопля. Тісто має вийти досить зручним для роботи і еластичним.
Нарізані гриби обсмажуємо.
Нарізаємо капусту і трьом морква.
Обсмажуємо овочі, додавши сіль.
З’єднуємо гриби з капустою, перемішуємо і вимикаємо вогонь.
На деко викладаємо пергамент.
Ділимо тісто навпіл.
Один шматок кладемо на пергамент, додаємо начинку.
Зверху викладаємо другий шматок тіста. Скріплюємо краю.
Після цього, прикрашаємо пиріг зверху (для прикраси потрібно тісто і спеціальні формочки) на свій розсуд. Я видавила формочками метеликів, квітка, листочки. Краї просто придавила звичайною виделкою.
Відправляємо пиріг в духовку на 30 хвилин. Температуру потрібно встановити 180 градусів.
Готовий пиріг подаємо зі сметаною. До речі, його можна їсти в гарячому і в холодному вигляді. Другий варіант, звичайно, більш нешкідливий для шлунку.
Смачного!