Пиріг з картопляного тіста з капустою і грибами

Картопля я часто використовую як основу для тіста (як в картопляних зраз з грибами), а далі вже, як розіграється моя фантазія, я придумую начинки. Однією з найулюбленіших є тушкована капуста з грибами, причому найкраще, коли гриби консервовані домашні, але якщо їх немає, то і свіжі підійдуть прекрасно.

Овочевий пиріг пісний

Сам же пиріг виходить поживним, смачним і добре транспортабельним. Його зручно брати на роботу для перекусу або давати дитині на полуденок в школу.

До речі, у нас є подібний рецепт картопляного пирога з грибами, де тісто робиться з пюре без борошна і без яєць!

Складові:

складові

  • 4 картоплини,
  • 300 г борошна,
  • 400 г білокачанної капусти,
  • 250 г свіжих грибів,
  • 3 ст.л. рослинного масла,
  • сіль перець.

Овочевий пиріг з картопляного тіста

Відразу відваримо картоплю до готовності, попередньо його очистивши. Обов’язково додаємо сіль (щіпку).

Варена картопля

Зливаємо воду в стакан, а потім товкачем добре тиснемо картоплю.

Толкушка і овочі

У пюре без води.

Густе товчене пюре

До неї додаємо сіль, борошно.

Борошно в тісто

Замішуємо тісто. Якщо воно погано місить, тоді трохи додаємо води, в якій варилася картопля. Тісто має вийти досить зручним для роботи і еластичним.

тісто

Нарізані гриби обсмажуємо.

смажені гриби

Нарізаємо капусту і трьом морква.

шинкована капуста

Обсмажуємо овочі, додавши сіль.

З’єднуємо гриби з капустою, перемішуємо і вимикаємо вогонь.

На деко викладаємо пергамент.

Ділимо тісто навпіл.

Один шматок кладемо на пергамент, додаємо начинку.

Тісто з начинкою

Зверху викладаємо другий шматок тіста. Скріплюємо краю.

Красиві візерунки на пирозі

Після цього, прикрашаємо пиріг зверху (для прикраси потрібно тісто і спеціальні формочки) на свій розсуд. Я видавила формочками метеликів, квітка, листочки. Краї просто придавила звичайною виделкою.

Випікаємо в духовці

Відправляємо пиріг в духовку на 30 хвилин. Температуру потрібно встановити 180 градусів.

рум'яна випічка

Готовий пиріг подаємо зі сметаною. До речі, його можна їсти в гарячому і в холодному вигляді. Другий варіант, звичайно, більш нешкідливий для шлунку.

Смачного!