Багато господинь зі мною погодяться, що випічка в мультиварці – досить просто. Пекти пироги з нею – суцільне задоволення! Гарне антипригарне покриття чаші, постійна температура – все, що потрібно для гарної випічки. Ви, напевно, неодноразово випікали в мультиварці бісквіти, запіканки і пудинги. Пропоную вам приготувати пиріг з киселю з грушею. Цей рецепт дуже дешевий, але, не дивлячись на це простий і смачний. І повірте, ніхто не здогадається, з чого ви приготували цей пиріг.
Пиріг з сухого киселю в мультиварці
Ось які продукти нам знадобляться для випічки киселевого пирога
Складові:
- 3 яйця,
- 4 столові ложки борошна,
- 1 пачка киселю (сухий концентрат вагою 220 грам),
- ½ чайної ложки соди,
- ½ чайної ложки розпушувача,
- Будь-фрукт – за бажанням, у мене 1 велика груша,
- Трохи вершкового масла для змащування чаші.
Процес приготування:
Пару слів про сухому киселі. Пачки з киселем буваю різні від 90 до 250 грам, так що врахуйте це при покупці. Наповнювачі так само буваю різні: сливовий, вишневий, ожиновий. В даному рецепті пирога використовувався кисіль зі смаком суниці.
Брикет розім’яти. По тому, як кришитися брикет, ви зрозумієте свіжий чи концентрат. Якщо брикет розсипається в руках, то вам пощастило і кисіль свіжий. Якщо він занадто щільний – потрібно ламати. Зручно це буде зробити звичайною качалкою, уклавши брикет в щільний пакет.
Висипати сухий порошок киселю в миску. Додати борошно, соду і розпушувач. Окремо збити яйця. Влити їх в миску до сухих інгредієнтів і перемішати до однорідної маси.
Тісто має вийти не дуже густим, як на оладки.
Підготуємо грушу – помиємо, виріжемо серцевину. Наріжте грушу часточками, не очищаючи від шкірки.
Чашу рясно змажемо розм’якшеним вершковим маслом. Викласти на дно чаші у вигляді квітки часточки груші. Зверху заливаємо рідким тестом.
На низ пирога з киселю можна покласти будь-які фрукти – банани, яблука, апельсини без шкірки.
Не використовуйте ківі – вони при випічці трохи гірчать. Сухофрукти так само слід вибирати зі знанням справи. Не підходить для випічки сушений банан – він перетворюється в сухарик, а якщо замочити – на щось дивне. Ідеальним сухофруктом для пирога можна назвати темні родзинки, чорнослив або курагу, особливо замочені в коньяку або фруктовому соку.
Ставимо випікати, для мультиварки Панасонік знадобилося 65 хвилин в режимі випічка.
Поверхня готового пирога на киселі повинна бути ніжною, але в той же час сухий. Дати бісквіту на киселі трохи постояти у формі, а потім вийміть.
Для цього вставте в чашу кошик або лоток для приготування страв на пару, переверніть чашу і легенько струсіть при необхідності. Пиріг з киселю легко випаде.
На фото видно, як красиво розташована груша зверху пирога. Остуджувати пиріг можна також на цьому кошику для приготування на пару. Діаметр підходить ідеально.
Структура пирога дуже пориста і ніжна. Можна для різноманітності смаку розрізати пиріг після охолодження уздовж і покласти всередину будь-яку начинку або крем. Дати просочитися, і можна кликати всіх до столу!
Варіанти начинки для пирога з киселю
Найпростіший варіант – сирна солодка маса або дитячий сирок. Вибирайте густий сирок з різними смаками. Начинки повинно бути не менше 150 грам.
Більш проста, але гармонійна начинка – грушевий конфітюр.
На 1 велику грушу візьміть 2/3 склянки цукру і стільки ж води.
Доведіть до кипіння воду з цукром. Викладіть туди шматочки груші. Варіть хвилин 10-15.
Додайте спеції – корицю, імбир, ваніль і вино, якщо ви пригощатиме дорослих. Вимкніть і охолодіть конфітюр.
Остиглий пиріг з киселю розріжте і змастіть теплим конфитюром.
Пиріг з сухим киселем швидко просочиться, а вишуканий аромат рознесеться по дому, всі рідні без запрошення зберуться біля столу.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!
— СМАЧНИЙ ПИРІГ З фініків і АПЕЛЬСИНАМИ – >>