Суто теоретично, шоколадний торт можна ненавидьте, але на практиці такі «не аматори» шоколадного ласощів зустрічаються досить рідко. Особисто я відношу шоколадні торти до випічці, які тільки одним своїм виглядом викликають рясне слиновиділення, і я на днях зрозуміла, що готувати таке смачне «смакота», як шоколадний торт цілком можливо, причому при мінімальних витратах часу і продуктів. А допомогла мені в випіканні домашнього шоколадного торта моя прекрасна мультиварка – скороварка Юніт (потужністю 900 Вт).
Шоколадний торт в мультиварці
Для приготування шоколадного торта вам будуть потрібні
Складові:
Для приготування тіста:
- Яйця курячі – 5 штук,
- Цукровий пісок – 100 грам,
- Сода (гашене оцтом) – ½ ч. Ложки,
- Маргарин або вершкове масло – 150 грам,
- Какао – порошок – 5 ст. ложок з гіркою,
- Сіль – 1 щіпка,
- Борошно пшеничне – 1 склянка.
Для приготування шоколадного крему:
- Згущене незбиране молоко – 1 банка,
- Вершкове масло – 100 грам,
- Яєчні жовтки – 2 штуки,
- Вода – 2 ст. ложки,
- Какао-порошок – 4 ст. ложки,
- Свіжоприготовлений кави (солодкий) – ½ склянки.
Процес приготування:
Отже, для початку приготуємо тісто для нашого торта. Для цього відокремлюємо жовтки від білків. Потім половину цукрового піску засипаємо в чашку з яєчними білками, а другу половину цукру відправляємо до яєчних жовтків. Тепер в невеликій чашці потрібно погасити харчову соду оцтом і відразу ж відправляємо її в чашку з яєчними білками. Сюди ж додаємо дрібку солі і починаємо збивати масу за допомогою міксера до стійкої піни. Потім потрібно також за допомогою міксера збити яєчні жовтки, збиваємо до тих пір, поки жовтки не стануть білими. Після змішуємо дві збиті маси і знову пробиваємо міксером до однорідності.
Попередньо розтоплений в мультиварці маргарин або вершкове масло тонкою цівкою вливаємо в яєчну масу і знову все збиваємо міксером. В окрему чашку просіюємо пшеничне борошно і змішуємо з какао – порошком. Отриману суміш починаємо вводити невеликими порціями в тісто,
на цьому етапі можна перемішувати тісто ложкою або ж змінивши насадки, використовуємо міксер. Я розтоплювала маргарин в мультиварці, тому я її не змащую, а відразу заливаю в неї приготоване тісто, закриваю кришку, відкриваю клапан виходу пара і, вибравши режим «Випічка», виставляю час 30 хвилин. (В малопотужної мультиварці типу Панасонік або Поларіс готуємо шоколадний торт на такому ж режимі 60 хвилин).
За ці півгодини мені потрібно приготувати шоколадний крем. Забігаючи вперед відразу скажу, що крем робила вперше і треба сказати, що це дуже вдалий експеримент, залишаю його в своєму записнику, смачно шалено. Готуємо крем, для цього в чашку наливаємо дві столові ложки холодної води і додаємо два яєчних жовтки, все перемішуємо до однорідного стану. Після виливаємо в отриману масу всю банку згущеного молока. Вибирайте згущене молоко правильно, адже ми хочемо, щоб наша випічка вдалася і була смачною, тому рекомендую купувати не згущене молоко, а саме молоко, згущене з цукром незбиране натуральне. Отже, додали згущене молоко в масу з яєць і води і знову все перемішали до однорідності. Далі ставимо чашку на самий тихий вогонь і варимо крем при постійному помішуванні. Повторюю, при постійному помішуванні, інакше ваш крем підгорить або в ньому утворюються грудочки. Коли маса почне загусати, знімаємо крем з вогню і даємо йому охолонути до кімнатної температури. У остиглий крем додаємо какао-порошок і ретельно перемішуємо, тут знову можна скористатися «послугами» міксера або просто взяти вилочку і попрацювати руками. Далі потрібно додати розм’якшене вершкове масло і знову все перемішати. Справа в тому, що купуючи інгредієнти для торта, я абсолютно забула про масло, і у мене був тільки маргарин, тому я використовувала його. Крем вдався і думаю, що використовуючи масло, крем буде тільки смачніше, наступного разу так і зроблю. Ось і все, крем готовий, даємо йому повністю охолонути, поки допікається наш бісквіт.
Остиглий бісквіт розділимо на три частини, кожен корж просочуємо остиглим холодною кавою, і змащуємо остиглим шоколадним кремом.
Вважаю, що шоколадний торт в мультиварці у мене вдався, так як він просочився за 5 годин до торжества, і всі були від нього в захваті. Особливо мій чоловік, адже торт був призначений йому в честь дня народження!
Не бійтеся експериментів, адже тільки завдяки їм ми створюємо шедеври на наших кухнях!
За рецепт і покрокові фото приготування шоколадного торта в мультиварці дякуємо слов’яни.
— як приготувати домашній ГОРЯЧИЙ ШОКОЛАД – >>
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!