Чим хороші пиріжки з горохом – ними можна чудово вгамувати голод, навіть якщо ви дотримуєтеся щадить вегетаріанської дієти. Звичайно, вони досить калорійні, але оригінальний смак компенсує цей недолік. Якщо хочете приготувати більш дієтичний продукт, спечіть пиріжки в духовці. Собівартість таких пиріжків досить низька, так що цей рецепт можна впевнено назвати бюджетним.
Пиріжки з горохом у фритюрі
Тісто для пиріжків робиться на кефірі без дріжджів, тому його можна назвати швидким. Начинка готується з горохового пюре.
Складові:
- 100 г сушеного колотого гороху,
- рослинна олія,
- 1,5 склянки кефіру,
- 1 щіпка цукру,
- 0,5 ч. Л. харчової соди,
- сіль за смаком,
- 3,5 склянки борошна,
- 1 ч. Л. оцту,
- мелений чорний перець за смаком.
Процес приготування:
Перед тим, як приготувати начинку з гороху, його потрібно добре промити і замочити в холодній воді на кілька годин, бажано на ніч. Потім горошок потрібно залити водою так, щоб вона покривала горох на 2-3 см і варити на слабкому вогні, поки не википить вся вода. За 5 хвилин до закінчення варіння горох потрібно підсолити і додати будь-які спеції. Готовий горох повинен бути м’яким, остудіть його трохи і доведіть до стану пюре блендером або звичайною м’ялкою для картоплі.
Поки вариться горох, можна зайнятися тестом. Для цього у відповідній ємності змішайте кефір будь-якої жирності, цукор, сіль і 1/3 пшеничного борошна. Соду необхідно погасити, з’єднавши її з оцтом, додати в тісто і досипати ще дві частини борошна. Замісити тісто, воно повинно вийти м’яким і еластичним. Тепер швидке тісто для пиріжків потрібно прибрати в тепле місце на 25-30 хвилин.
Можна додати в начинку ріпчаста цибуля, для цього його потрібно почистити і обсмажити на вершковому маслі до карамельного відтінку. Потім додайте зажарку до горохового пюре і перемішайте, також можна додати смажені гриби. Від тесту відривайте невеликі кульки і розгортайте їх качалкою в тонкі коржі. У центр покладіть 1-1,5 ст. л. горохової начинки. Міцно з’єднайте краї і сформуйте овальний акуратний пиріжок. У глибокій каструлі або у фритюрниці розігрійте рослинне масло. Акуратно викладайте в нього пиріжки вниз стиком і смажте хвилин 5-7, готові пиріжки повинні бути апетитного оранжевого кольору.
Їх можна викласти на серветки, щоб вбралося зайве масло і пиріжки були не такими жирними. Смажені пиріжки з горохом подавайте гарячими. Смачного!
Автор рецепта і фото: Юлія Смирних
Рекомендуємо вам спробувати картопляні пиріжки з грибами: