Кабачки зі смаком ананаса на зиму – це старий рецепт, який був на піку популярності в 90-і роки. За часів кризи дев’яностих багато харчувалися тільки тим, що було вирощено на дачній ділянці або в городі. Або купувалися недорогі сезонні продукти.
У цей важкий для багатьох час з’явилося чимало цікавих, бюджетних, і, найголовніше, смачних рецептів – кабачки як ананаси (на зиму), варення з кабачків, баклажани як гриби, ковбаса з гороху, пісна випічка на варення або міцній заварці, хто ще що згадає? Безумовно, не всі погано жили, багатьох криза обійшла стороною. А ось смачні рецепти торкнулися кожного, чому можна тільки порадіти. Вдалі рецепти випічки, гарячих страв і консервації користувалися великою популярністю, адже про інтернет тоді і мови не йшло, вся інформація передавалася «сарафанне радіо».
Консервовані кабачки, як ананаси на зиму – були одним з тих вдалих рецептів, який зберігся і не змінюється до цього дня. Адже насправді, смак кабачків дуже схожий на тропічний плід: скибочки овоча мають схожу текстуру, солодкість, соковитість. Та й за ціною така консервація обійдеться в «десять рублів», що не може не радувати економних господинь.
Кабачки під Анансі можна приготувати як компот – просто покласти в банку менше овочів і цукру, заливши сиропом. А можна зробити як десерт (як у нас), а потім ласувати «ананасами», як будь-якими консервованими фруктами, що можна купити в магазині. Або додавати в випічку, прикрашати торти і тістечка і так далі.
Інгредієнти на 5 л:
- кабачки – 3-4 кг (скільки поміститься в банку);
- апельсини – 3 шт;
- цукор – 2 склянки (250 мл);
- вода – 1 л;
- лимонна кислота – 1,5 ст. л.
Як консервувати кабачки як ананаси
Рецепт зовсім простий, просто дотримуйтесь пропорції і все вийде дуже-дуже смачно!
Кабачки промити, якщо шкірка товста (старий кабачок), то можна її зрізати. Вийняти насіння з овоча. І нарізати м’якоть скибочками середнього розміру, десь на 2-3 см завтовшки і трохи більше в довжину.
Апельсин промити під проточною водою, а потім обдати окропом.
Порізати півкільцями разом зі шкіркою.
Викласти апельсини на дно чистих банок (можна поки що не стерилізувати, але промити – обов’язково!).
Потім покласти скибочки майбутніх ананасів.
Далі робимо цукровий сироп. У воду кімнатної температури сиплемо цукровий пісок і лимонну кислоту і розмішуємо до повного розчинення.
Заливаємо банки сиропом. І ставимо стерилізувати зручним вам способом на 15 хв. А потім відразу ж закриваємо кришками, також простерилізованих.
Все, десерт готовий. Тепер можна відправити банки в підвал або інше місце на зберігання, а вже взимку відкрити баночку «тропічних» плодів і насолодитися незвичайним смаком всім знайомого кабачка. Смачного!