Пиріжки з лаваша з капустою та з картоплею і грибами

Лаваш – дивовижний продукт все-таки. Мені здається, з нього можна приготувати як мінімум, 1000 і 1 блюдо 

Лаваш з грибами

Загалом, в плані закусок лаваш справжній рекордсмен. Крім всім знайомої шаурми (як вам шаурма з сочевицею? Або вегетаріанська з овочами?) З тонкого, без дріжджового лаваша можна ще приготувати рулети з різноманітною начинкою, наприклад з буряком і часником, із зеленню і сиром, плавленим сирком і часником, всередину можна загорнути навіть солодку начинку, приготувавши своєрідний штрудель з яблуками, грушами, родзинками або шоколадом.

Ще один варіант – зробити дієтичні, пісні пиріжки з капустою, картоплею і грибами або іншим наповненням, яке вам подобається в пиріжках. У такій закусці тесту мінімум, дріжджів немає, та й обсмажувати пиріжки не потрібно, а значить, калорійність зменшується в кілька разів. Так що пиріжки з лаваша можна їсти навіть тим, хто стежить за своєю фігурою.

Прості варіанти начинки на кожен день:

  1. Картопляне пюре з цибулею;
  2. Пюре з цибулею і грибами (печерицями, лисичками, вешенками, білими – що є в наявності) – у вигляді закусочного торта;
  3. Смажені гриби з сиром;
  4. Тушкована капуста по вашому коханому рецептом;
  5. Шпинат, можна з сиром або м’яким сиром;
  6. З гарбузом або гарбузовим пюре зі спеціями;
  7. Рисом і зеленню;
  8. Квасолею в томатній пасті;
  9. Яблуком з родзинками;
  10. Грушею з корицею;
  11. Сиром і сухофруктами;
  12. Вишнею, полуницею, чорницею – будь-якими сезонними ягодами;
  13. З повидлом або джемом.

Готуються пиріжки з лаваша швидко і просто, головне, щоб лаваш був свіжим – вчорашній втрачає свою еластичність і буде рватися в момент загортання в нього начинки.

Сьогодні давайте приготуємо пиріжки з двома видами начинок – з картоплею і з капустою.

Складові:

  • Тонкий вірменський лаваш – 1 великий;
  • Картопля – 300 г;
  • Лук -2 великих;
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л .;
  • Капуста білокачанна – 200 г;
  • Морква – 1 маленька;
  • Гриби (за бажанням) – 3 шт .;
  • Сіль, суміш перців – за смаком

Як приготувати пиріжки з лаваша:

Спочатку потрібно підготувати начинку. Для цього очистила картопля, нарізала його і поставила варитися до повної готовності.

Посолити. Пізніше – перетворила в пюре.

Лук очистила, нарізала і обсмажити на рослинному маслі.

Коли цибуля стала золотистим, половину виклала в пюре. Поперчити, перемішала і поки відставила в сторону.

До залишився цибулі виклала натерту морквину і нарізані печериці (гриби – необов’язковий продукт, я їх додала тільки тому, що 3 штучки мені просто нікуди було подіти).

Потім виклала в сковороду нашатковану капусту.

Накрила кришкою і залишила на 10 хвилин. Потім посолила її і поперчити.

Отже, начинки готові.

Лаваш розрізала на невеликі прямокутники. Розрізаю я ножицями – так набагато зручніше, ніж ножем.

Лаваш на 4 частини

З одного краю виклала начинку – капусту.

Спочатку загнула краю з двох сторін. Потім згорнула рулетиком.

Таким же чином загорнула картопляні пиріжки.

Красиві конвертики.

Більше я з ними нічого не робила. Але є й інші варіанти: їх можна запекти в протягом 10 хвилин, і тоді у пиріжків з’явиться хрустка скоринка.

А можна і злегка обсмажити на олії, але тоді пиріжки будуть трохи жірновато.

Все, ледачі пиріжки з лаваша готові!

Смачного!