Курячий суп рецепти



У нас в хороших рецептах є кілька варіантів супів з куркою. У коментарях можна поділитися своїм.

Суп на курячих крильцях з вермішеллю

Курячий суп з вермішеллю

Суп на курячому м’ясі завжди виходить дуже смачним, а завдяки обсмаженої на маслі морквині ще й привабливим на вигляд. Додана ж до м’яса і картоплі вермішель, робить першу страву більш ситним, але не ускладнює його. Це дуже важливо, тому що обід повинен наситити, не залишивши при цьому після себе відчуття того, що ти об’ївся.

Необхідні інгредієнти:

  • холодна вода 2-3 літри,
  • вермішель (будь-якого виду) – близько 100 грам,
  • курячі крильця 3-4 шт.,
  • картопля – близько 300 грам,
  • середнього розміру морква – 1 шт.,
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.,
  • лавровий лист 1-2 листочка,
  • свіжа зелень, чорний перець, сіль – за смаком,
  • рослинне масло – для обсмажування цибулі і моркви.

Опис процесу приготування:

Крильця старанно промити, залити холодною водою і поставити каструлю з ними на вогонь. Як тільки вода закипить, за допомогою шумівки зняти інформацію, що з’явилася на її поверхні піну і закинути в бульйон лавровий лист, після чого вогонь злегка зменшити і варити м’ясо близько 30 хвилин.

Моркву і цибулю очистити і подрібнити: цибулю нарізати невеликими кубиками, а моркву натерти на крупній тертці. Обсмажити овочі на рослинному маслі до золотистого кольору і на час відставити убік.

Картоплю очистити і нарізати середнього розміру кубиками або брусочками.

Готові крильця вийняти з бульйону і відразу ж в нього закласти картоплю. На цьому етапі бажано вийняти з супу і лаврові листочки, вони свою справу вже зробили – віддали свій аромат.

Приблизно через 15 хвилин до картоплі додати зажарку, а також відокремлене від кісток м’ясо. До речі, м’ясо відокремлювати від кісток необов’язково, крильця можна залишити цілими і взагалі з супу в процесі приготування не виймати.

Почекати, поки суп закипить, і закинути в нього вермішель, а також додати за смаком сіль і мелений чорний перець.
Коли вермішель буде повністю готова, вимкнути вогонь і дати супу настоятися. Час приготування вермішелі необхідно заздалегідь подивитися на її упаковці, так як у різного виду воно різне.

Суп на курячих крильцях з вермішеллю готовий, залишається розлити його по тарілках, злегка присипати свіжою зеленню і подати на стіл.

Суп з курячими крильцями

Автор рецепта і фото: Світлана Сорока

Легкий курячий суп

Курячий суп

ароматний курячий суп, приготований за цим рецептом, наситить і зігріє в холодну погоду, допоможе впоратися з застудою, дуже сподобається, як і дорослим, які стежать за правильним харчуванням, так і маленьким дітям, які досить вибагливі в їжі.

Даний рецепт курячого супчика без традиційної засмажкою овочів, а це дуже важливо в дитячому і дієтичному харчуванні. Для наваристого бульйону рекомендується домашнє куряче м’ясо (воно зробить суп дуже ароматним і вам навіть не потрібно доповнювати його смак спеціями) і овочі: цибуля, морква і селера. Переважно використовувати половину курки, в якій присутній як пісне м’ясо курячої грудки, так і більш жирні її частини.

Для приготування дієтичного бульйону м’ясо курки можна замінити індичкою, або приготувати легкий суп з курячою грудкою.

Якщо вибирати цей суп для дієти для схуднення, то овочі, що містять крохмаль краще виключити, а з курки зняти шкіру. Тобто з рецепта цього супу прибираємо картоплю.

Для приготування курячого супу з овочами будуть потрібні:

Складові:

  • Курка (половинка) або куряча грудка,
  • Цибуля ріпчаста або порей – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Селера кореневої – 1/3 частина.
  • Часник – пара зубчиків,
  • Картопля – 2 бульби середніх розмірів,
  • Сіль велика морська – за смаком,
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Свіжу курку добре промити, використовувати половинку тушки або відразу обробити на невеликі порційні шматочки, залити холодною водою і поставити варити. Вода в каструлі повинна закипіти, після чого слід зняти пінку, додати зубчик часнику і цілу цибулину, яка додасть неповторний аромат бульйону.

Вогонь зменшити, курячий бульйон повинен ледве нудитися, а не кипіти на сильному вогні. У міру необхідності знімати пінку, а приблизно через 40 хвилин вийняти цибулину з бульйону.

Селера очистити, подрібнити кубиком або відразу завантажити в суп. Мені подобається використовувати його просто для аромату, як цілий цибулю.

Морквину порізати кружальцями і додати в бульйон з курки.

Варену курку дістати з каструлі, розібрати від шкірки і кісточок і відправити в суп до овочів. Якщо м’ясо завантажувалося порційними шматочками, цей пункт опустити.

Як тільки бульйон з куркою овочами закипить, додати порізану кубиками картоплю.

Дати овочам зваритися до готовності. За п’ять хвилин до готовності, суп посолити крупною морською сіллю і додати свіжу або сушену зелень. Кріп в курячий суп краще не додавати, він перебиває ніжний смак курячого бульйону, а ось петрушка навпаки його підкреслює.

У дитячий курячий суп на цьому етапі можна додати за смаком жменю дрібної вермішелі, наприклад павутинки або зірочок. Виробники пасти випускають букви і забавних тварин. Такий бульйон діти будуть їсти з великим задоволенням! Макарони в бульйоні не слід довго варити, достатньо щоб суп знову закипів, зняти каструлю з вогню, накрити кришкою і дати настоятися.

До супу з курки можна приготувати смачні грінки, підсушити хліб на сухій сковороді до золотистого кольору, вимкнути вогонь і додати шматочок вершкового масла.

Приємного апетиту вам, вашим рідним і близьким людям бажає сайт хороших рецептів!