Веганські борщ з квасолею

веганські борщВеганські борщ – це унікальне блюдо! З одного боку, смак готового борщу дуже нагадує традиційний: все та ж буряк, морква, білокачанна капуста і томати.

Але з іншого боку, в рецепті веганскої борщу не використовуються продукти тваринного походження, чому блюдо тільки виграє.

Вегетаріанський борщ виходить дуже легкий, що не калорійний, до того ж ароматний і неймовірно смачний.

Для приготування по-справжньому смачного борщу, використовуються деякі хитрощі:

  • Замість м’яса в рецепті – квасоля, вона надає наваристого бульйону і ситність супу.
  • Замість лимонної кислоти – сік лимона, що робить борщ ароматним, з ледь помітною ноткою цитруса. До того ж лимонна кислота зберігає колір буряка і робить борщу яскраво-червоним!
  • А борщова заправка готується без рослинного масла (без обсмажування) – це робить борщ легким, дієтичним і ще більше підкреслює смак кожного компонента в страві.

Що знадобиться:

  • 100 гр. квасолі (або півсклянки)
  • 3 середніх картоплини
  • 2 великих томата або томатна паста чи томатний соус
  • 1 буряк
  • 1 морква
  • 2 ст. л. лимонного соку або 1 ст. л. бальзамічного оцту
  • свіжа капуста
  • 3 зубчики часнику
  • сіль
  • веганські сметана
  • свіжа зелень за смаком

 Рецепт приготування

Замочити на ніч квасолю. Або залити водою на 4-6 годин, щоб квасоля переповнилася водою, таким чином час приготування бобових значно скоротиться. Поставити варитися, практично, до повної готовності.

beans1

За 10 хвилин до готовності квасолі нарізати кубиком картопля і кинути до бобовим.

kartofel1

Поки картопля вариться, на тертці натерти моркву і окремо буряк.

morkovka5

Помідори натерти на тертці. Шкірку викинути.

tomato4

На гарячу сковороду (без олії) викласти буряк і згасити 1-2 хв. Потім додати сік лимона або бальзамічний оцет, 5 ст. л. води, накрити кришкою і дати згасити ще 1-2 хв. Завдяки кислоті, що міститься в лимонному соці, буряк дасть яскраво-червоний колір готовому борщу. Сік лимона краще додавати за смаком.

Додати моркву, натерту на тертці, томати або томатну пасту і подрібнений часник. Добре посолити заправку.

svekla3

Нашаткувати тонко капусту. Викласти заправку до готового картоплі і квасолі, додати капусту. Відварювати до повної готовності капусти. Краще, якщо капуста в борщі буде злегка з «хрустінкой». Посолити.

svekla-tomat

Веганські борщ, приготовлений за таким рецептом, збереже максимум вітамінів в овочах.

borsh

Смачного!