Швидкий і простий у приготуванні торт з вафельних коржів часто виручає в ті дні, коли на випічку зовсім немає часу. В якості прошарку для нього найпростіше використовувати варене згущене молоко, але можна поекспериментувати з іншими інгредієнтами і приготувати ще більш смачний крем на основі шоколаду і вершкового масла.
Торт з вафельних коржів з шоколадно-масляним кремом
Складові:
- вафельні коржі – 1 упаковка,
- вершкове масло – 200 грам,
- чорний шоколад – 50 грам,
- порошок какао – 2 столові ложки,
- цукор – 170 грам,
- незбиране молоко – 120 мл,
- шоколадна крихта або кондитерська присипка – для прикраси.
Процес приготування:
В емальованому або металевої каструлі з’єднайте весь цукровий пісок, порошок какао і холодне молоко.
Поставте каструлю на невеликий вогонь і, безперервно помішуючи, варите масу до однорідності і повного розчинення цукру.
У ще гарячу суміш закладіть поламаний на шматочки шоколад, дайте йому розтопитися, а потім акуратно все перемішайте.
У остигнула шоколадну масу введіть вершкове масло і інтенсивно збийте все за допомогою віночка або міксера. Приблизно на 30 хвилин помістіть шоколадно-масляний крем в холод, тоді він стане трохи густіше по консистенції.
Викладіть на плоске блюдо перший вафельний корж і акуратно нанесіть на нього невелику кількість крему.
Розподіліть крем по всій поверхні першого коржа і прикрийте другим. Якщо ви використовуєте вафельні коржі двох видів (звичайні і з додаванням какао), то чергуйте їх – такий торт в розрізі буде виглядати набагато цікавіше. По черзі перемажьте кремом всі верстви, але не забудьте при цьому залишити трохи крему, щоб прикрасити верх торта.
Присипте швидкий торт з готових коржів шоколадною крихтою або різнобарвною кондитерської посипкою і мінімум на 3 години помістіть на холод. За цей час шоколадно-масляний крем ідеально оживляти тонкі коржі, і десерт буде буквально танути в роті.
Як приготувати швидкий вафельний торт розповіла Світлана Сорока, рецепт і фото автора.