Варіантів приготування консервації дуже багато. Хтось любить «гостріше», комусь навпаки подобається м’який смак. Можна щорічно користуватися одним і тим же перевіреним рецептом або дивувати домашніх незвичайними смачними маринадом, приготованими за новими технологіями. Спробуйте урізноманітнити меню і приготувати на зиму мариновані фаршировані помідори з часником. Особливо їх оцінять господині, які віддають перевагу готувати зимові запаси без оцту.
Помідори з часником на зиму
Цей рецепт можна назвати унікальним, він пропонує несподіване і в той же час дуже гармонійне поєднання інгредієнтів. Швидше за все, раніше вам не доводилося готувати мариновані томати з додаванням м’яти і кориці. Але, спробувавши, ви прийдете до висновку, що це дуже смачно!
Смак і аромат у готових помідорів просто приголомшливий. Приємну кислинку їм надає лимонна кислота, гостроту і аромат – часник, кориця і м’ята. Незважаючи на те, що маринад досить незвичайний, готується він дуже просто.
Обов’язково приготуйте запас кілька банок за цим рецептом. Такі томати до вподоби і дорослим, і дітлахам. Вони відмінно прикрашають стіл, гармоніюють з різноманітними гарнірами і м’ясними стравами.
Розрахунок спецій і маринаду в рецепті наведено на одну трилітрову банку.
Складові:
- томати,
- лавровий листок,
- 4 листочка м’яти,
- кориця – на кінчику ножа,
- лимонна кислота – на кінчику ножа,
- 2 таблетки аспірину,
- запашний перець,
- цукор – 200 г,
- сіль (без йоду) – 100 г,
- 2-3 головки часнику,
- вода.
Процес приготування:
Процес консервації насправді дуже простий.
Кожну банку потрібно простерилізувати, покласти на дно лавровий листочок.
М’яту помити, покласти листочки також всередину тари.
Помідори для засолювання добре промити.
Часник розділити на зубчики і очистити.
У кожен томат увіткнути зубчик часнику. Для зручності можна зробити хрестоподібні надрізи. Укласти фаршировані помідори в банку.
Воду закип’ятити, влити її в банку з плодами. Дати постояти 10 хвилин.
Обережно цю ж воду злити в каструлю, в якій будемо готувати маринад.
У розсіл покласти цукор, сіль, поставити на вогонь і закип’ятити.
У банку додати корицю, аспірин, перець горошком, лимонну кислоту.
Залити томати скипіла маринадом.
І швидко закатати банку. Перекинувши на кришку, перевірити герметичність томатної заготовки. У перевернутому положенні, закутавши чимось теплим, залишити до повного охолодження. Прибрати на зберігання до зими.
Способів консервування томатів дуже багато. У кожній родині є свої смаки і переваги. Цей рецепт маринованих помідорів з часником без оцту припаде до душі любителям пікантного смаку.
За рецепт і покрокові фото приготування маринованих помідорів без оцту дякуємо Гребенкина Ірину Геннадьевну.
Приємного апетиту і хороших рецептів!
Можливо, вам буде цікавий рецепт помідорів у власному соку:
Як приготувати помідори у власному соку – >>