Зелені помідори на зиму

У більшості випадків для зимових заготовок використовуються стиглі помідори червоного або інших кольорів, залежно від сорту. Але не менш цікавою ідеєю для приготування стане використання недозрілих зелених помідор. Саме такі НЕ томати збирають з відкритого грунту в регіонах з помірним і прохолодним кліматом, коли сонячного світла і тепла не вистачає для повного визрівання плодів. Їх можна викласти на підвіконня і з часом вони самі наллються кольором, проте набагато цікавіше використовувати їх відразу після збору. Зелені помідори на зиму можна заготовити декількома способами: замаринувати, засолити, приготувати салат або закуску.

Зелені помідори на зиму

Зелені помідори на зиму

Консервовані зелені помідори вважаються делікатесом, оскільки не кожна господиня наважиться приготувати недозрілі плоди. Але смак у страви виходить неповторним, а поїдання недозрілих солоних плодів не позначається на стані шлунка.

зелені помідори мариновані з оцтом

Мариновані зелені помідори вийдуть пікантними і запашними, завдяки спецій, які вже через 1 місяць повністю просочать міцні плоди. Заготівля зі стерилізацією.

Для цього рецепта консервування підійдуть плоди будь-якого розміру, оскільки вони нарізаються шматочками. Головне, щоб вони були міцні, щільні і м’ясисті.

Складові:

  • 1 кг 300 г зелених помідорів;
  • 1 середня головка часнику або 8 зубчиків;
  • 750 мл води;
  • 100 мл столового оцту (9%);
  • 3-4 столові ложки цукру;
  • 1 столова ложка крупної солі;
  • Спеції: по 4 штуки лаврового листа і гвоздики, а також перець – 16 горошин чорного і 12 – запашного.

Процес приготування:

В першу чергу необхідно підготувати овочі. Помідори миються, видаляються плодоніжки.

Рецепт зелених помідор

Томати середніх розмірів ріжуться на 4 часточки. Маленькі можна розрізати навпіл. Різані помідори швидше, ніж цілі наситяться маринадом.

Зелені помідори часточками

У більшості випадків господині кладуть в банку очищений цілий зубчик часнику, у випадку з зеленими помідорами необхідно його нарізати тонкими пластинками.

подрібнений часник

Банки під закрутки миються і просушуються, кришки стерилізуються. На дно чистої і сухої банки викладається спеції. Так як банок чотири, то в кожну викладається лавровий лист і 1 суцвіття гвоздики, 4 горошини чорного перцю і 3 горошини запашного.

підготувати банки

Далі тара заповнюється помідорами з часником.

Помідори часник в банки

Для маринаду необхідно поставити воду на середній вогонь, всипати в неї сіль і цукор. Помішувати до тих пір, поки кристали не розчиняться повністю. Відразу після закипання води в неї додається оцет. Маринад знову перемішується і в гарячому вигляді розливається по банках. Доп6олнітельно зливати і кип’ятити розсіл не потрібно.

Помідори часник в банки

Помідори в маринаді ставляться на рушник або серветку в глибоку каструлю, по плечики заливаються гарячою водою, тільки прикриваються підготовленими металевими кришками. Стерилізація зелених помідорів триває 20 хвилин з моменту закипання води в каструлі.

Загорнути зелені помідори під кришку, поставити на кришку під плед або рушник і на добу забути. Прибрати до зими.

Смачні зелені помідори

Рецепт маринованих зелених помідорів зі стерилізацією, автор рецепта і фото – Катерина.