У цвітної капусти є тільки один недолік – вона швидко псується і її не можна заготовити про запас, а сезон, коли ця капуста поставляється свіжої з грунту, а не з теплиць, дуже короткий. В іншому ж це чудовий продукт, з якого виходять смачні супи, пюре, мариновані закуски та інше. Найпростіший і, напевно, найпопулярніший рецепт її приготування – кольорова капуста в клярі. А їхній вигляд, і за смаком суцвіття смажені в тесті на сковороді або в духовці нагадують дуже ніжне рибне філе. Блюдо прекрасно підходить для легкого вечері або перекусу.
Цвітна капуста в клярі
покроковий фото рецепт
Для початку капусту потрібно розібрати на суцвіття, розрізаючи щільні ніжки біля основи качана. Окремі шматочки повинні бути розміром з невелике яйце і бажано розрізати їх так, щоб одна сторона була плоскою. Якщо на поверхні капусти з’явилися темні цятки, їх потрібно зрізати.
Складові:
- середній за величиною качан цвітної капусти,
- 1 яйце,
- 1 ст. л. борошна з гіркою,
- 0.5 ч. Л. солі,
- вода,
- рослинна олія.
Процес приготування:
Підготовлені шматочки капусти варимо в підсоленій воді 7-10 хвилин. Важливо їх не переварити, інакше капуста стане дуже м’якою і буде розпадатися на більш дрібні шматки. Капусту виймаємо шумівкою або відкидаємо на друшляк і готуємо кляр.
Для клярі яйце розмішуємо з борошном, солимо і розтираємо невеликі порції борошна. Потім, при необхідності, додаємо трохи води. Консистенція клярі дуже важлива – він повинен бути досить густим, щоб не стікати з поверхні капусти, але і не дуже густим, щоб скоринка вийшла ніжною, а не щільним шматком тесту. Консистенція клярі повинна бути приблизно такою, як у тесту на млинці.
Шматочки капусти з усіх боків обмакиваем в клярі.
Обсмажуємо їх на гарячій сковорідці на олії, повертаючи на різні боки, щоб кляр максимально обсмажився. Готову капусту спочатку викладаємо на блюдо, даючи стекти жиру. Цвітна капуста в клярі подається до столу в гарячому або в холодному вигляді.
Покроковий фото рецепт від Наталії.