Цей рецепт паски можна назвати класичним, оскільки така технологія відома не роками, а десятиліттями. Для тих, хто раніше не займався випічкою пасок, такий рецепт підійде найкраще. Традиційно Великодня випічка виходить м’якою і ніжною, тісто буквально тане в роті. Для різноманітності в саме тісто додається родзинки, горіхи або сухофрукти. При бажанні можна поєднати кілька видів начинки, зберігаючи загальну масу використовуваних інгредієнтів незмінною.
Паска перевірений рецепт
Весь процес приготування Yuliya Small показує в відео рецепті, але перед початком перегляду і приготуванням ознайомтеся з деякими рекомендаціями.
Поради з приготування класичного тесту для пасок:
Температура молока повинна бути близько 30-35 градусів, якщо молоко буде гарячим, дріжджі загинуть.
В ході приготування знадобиться розділити жовтки і білки. Білки декількох яєць залишаться невикористаними. З них можна приготувати паску на білках.
Залежно від сорту і якості борошна її обсяг може змінитися в більшу сторону, але не набагато.
Цукор можна використовувати в більшій кількості, якщо вам до смаку дуже солодкі паски.
Якщо ви не знайшли свіжі пресовані дріжджі, їх можна замінити сухими швидкодіючими в пропорції 1: 3 (замість 30 г свіжих дріжджів потрібно взяти 10 г сухих).
Перевірений рецепт паски
Для кількох 250граммових пасок буде потрібно:
Складові:
- 1 стакан молока;
- 5 яєць;
- 3 склянки борошна;
- 1 неповна склянка цукру;
- 35 г пресованих дріжджів, які можна замінити на 11 г сухих;
- 1/2 пачки вершкового масла (стандартна пачка – 200 г);
- 3 столові ложки рослинної олії;
- 2 1/2 столові ложки жирної сметани;
- 150г родзинок або інших сухофруктів для начинки;
- 1/2 чайної ложки лимонного концентрату або соку;
- 1 столова ложка рому або іншого міцного ароматного алкогольного напою
- Ваніль і куркума за смаком.
Процес приготування:
Відео рецепт узятий з каналу Yuliya Small.