Паска перевірений рецепт



Цей рецепт паски можна назвати класичним, оскільки така технологія відома не роками, а десятиліттями. Для тих, хто раніше не займався випічкою пасок, такий рецепт підійде найкраще. Традиційно Великодня випічка виходить м’якою і ніжною, тісто буквально тане в роті. Для різноманітності в саме тісто додається родзинки, горіхи або сухофрукти. При бажанні можна поєднати кілька видів начинки, зберігаючи загальну масу використовуваних інгредієнтів незмінною.

Паска перевірений рецепт

Паска перевірений рецепт
Весь процес приготування Yuliya Small показує в відео рецепті, але перед початком перегляду і приготуванням ознайомтеся з деякими рекомендаціями.

Поради з приготування класичного тесту для пасок:

Температура молока повинна бути близько 30-35 градусів, якщо молоко буде гарячим, дріжджі загинуть.

В ході приготування знадобиться розділити жовтки і білки. Білки декількох яєць залишаться невикористаними. З них можна приготувати паску на білках.

Залежно від сорту і якості борошна її обсяг може змінитися в більшу сторону, але не набагато.

Цукор можна використовувати в більшій кількості, якщо вам до смаку дуже солодкі паски.

Якщо ви не знайшли свіжі пресовані дріжджі, їх можна замінити сухими швидкодіючими в пропорції 1: 3 (замість 30 г свіжих дріжджів потрібно взяти 10 г сухих).

Перевірений рецепт паски

Для кількох 250граммових пасок буде потрібно:

Складові:

  • 1 стакан молока;
  • 5 яєць;
  • 3 склянки борошна;
  • 1 неповна склянка цукру;
  • 35 г пресованих дріжджів, які можна замінити на 11 г сухих;
  • 1/2 пачки вершкового масла (стандартна пачка – 200 г);
  • 3 столові ложки рослинної олії;
  • 2 1/2 столові ложки жирної сметани;
  • 150г родзинок або інших сухофруктів для начинки;
  • 1/2 чайної ложки лимонного концентрату або соку;
  • 1 столова ложка рому або іншого міцного ароматного алкогольного напою
  • Ваніль і куркума за смаком.

Процес приготування:

Відео рецепт узятий з каналу Yuliya Small.