Вишневий пиріг рецепт з манкою



Пиріг під назвою «Маннік» – дуже популярний і простий у приготуванні вид випічки. Можна припустити, що манника нікого не здивуєш, настільки він прижився в звичайних рецептах багатьох господинь. Але це далеко не так. Розвіяти дані переконання допоможе шоколадний манний пиріг зі сливами – дивовижний десерт з насиченим шоколадним смаком і незвичайним сливовим ароматом. Вишневий пиріг рецепт якого ви прочитаєте в цьому випуску, випікається в духовці, хоча його цілком можна адаптувати і під мультиварку.

Вишневий пиріг рецепт з манкою

Пиріг зі сливами

рецепт сливового пирога

Тісто для сливового пирога замішується без борошна виключно на манки. Манна крупа повинна набрякнути перед замешиванием, тому попередньо заливається молоком.

Складові:

Вишневий пиріг інгредієнти

  • 540 г манної крупи;
  • 420 мл молока;
  • 60 г какао-порошку + на посипання;
  • 2 яйця;
  • 210 г цукру;
  • 6 г соди;
  • 1 ст. л. оцту;
  • ванілін;
  • 300 г сливи.

Процес приготування:

Манну крупу залити молоком і відставити убік на 15-20 хвилин.

Манна крупа молоко

Збити курячі яйця з цукром в пишну піну.

Збити яйця в піну

В повітряну яєчну суміш додати соду гашене оцтом.

Гашене сода в яєчної піні

З’єднати і ретельно перемішати наступні інгредієнти: розбухлу манну крупу, збиті з цукром яйця, ванілін і какао порошок. Норму зазначеного в рецепті кількості какао-порошку можна збільшити або зменшити. Від його кількості безпосередньо залежить наскільки шоколадним буде смак манника і наскільки насиченим вийде колір готового пирога зі слив.

Манна крупа яйця ванілін какао

Готове тісто має вийти не сильно густим і трохи розтікатися. Правильно приготоване манне тісто можна порівняти з консистенцією густої сметани.

Манне тісто для пирога

Зливи добре промити і вийняти кісточки. Скільки соку витече з даного фрукта під час випічки? Важко відповісти на дане питання. Щоб не зіпсувати надлишками сливового соку вигляд і смак шоколадного манника, потрібно обсипати сливу какао-порошком.

Свіжі сливи в какао-порошку

У заздалегідь підготовлену і змащену форму для випічки вилити шоколадне тісто.

Шоколадне тісто в формі

На тісто рівномірно викласти сливи.

Тісто для сливового пирога

Ще раз присипати сливи какао-порошком.

Пиріг зі сливами і какао

Випікати пиріг зі сливами і манкою в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці.

Випічка пирога зі сливами

Готовий маннік дуже схожий на Брауні. Його темно-шоколадний колір і незвичайний сливовий смак складуть серйозну конкуренцію багатьом видам випічки.

Вишневий пиріг рецепт

І ніхто навіть не подумає, що в пирозі немає ні краплі борошна, а його основним інгредієнтом є звичайна манка. Спробуйте!

Вишневий пиріг

Як приготувати смачний пиріг зі сливами розповіла Ольга Володимирівна, рецепт і фото автора