Пиріг під назвою «Маннік» – дуже популярний і простий у приготуванні вид випічки. Можна припустити, що манника нікого не здивуєш, настільки він прижився в звичайних рецептах багатьох господинь. Але це далеко не так. Розвіяти дані переконання допоможе шоколадний манний пиріг зі сливами – дивовижний десерт з насиченим шоколадним смаком і незвичайним сливовим ароматом. Вишневий пиріг рецепт якого ви прочитаєте в цьому випуску, випікається в духовці, хоча його цілком можна адаптувати і під мультиварку.
Вишневий пиріг рецепт з манкою
рецепт сливового пирога
Тісто для сливового пирога замішується без борошна виключно на манки. Манна крупа повинна набрякнути перед замешиванием, тому попередньо заливається молоком.
Складові:
- 540 г манної крупи;
- 420 мл молока;
- 60 г какао-порошку + на посипання;
- 2 яйця;
- 210 г цукру;
- 6 г соди;
- 1 ст. л. оцту;
- ванілін;
- 300 г сливи.
Процес приготування:
Манну крупу залити молоком і відставити убік на 15-20 хвилин.
Збити курячі яйця з цукром в пишну піну.
В повітряну яєчну суміш додати соду гашене оцтом.
З’єднати і ретельно перемішати наступні інгредієнти: розбухлу манну крупу, збиті з цукром яйця, ванілін і какао порошок. Норму зазначеного в рецепті кількості какао-порошку можна збільшити або зменшити. Від його кількості безпосередньо залежить наскільки шоколадним буде смак манника і наскільки насиченим вийде колір готового пирога зі слив.
Готове тісто має вийти не сильно густим і трохи розтікатися. Правильно приготоване манне тісто можна порівняти з консистенцією густої сметани.
Зливи добре промити і вийняти кісточки. Скільки соку витече з даного фрукта під час випічки? Важко відповісти на дане питання. Щоб не зіпсувати надлишками сливового соку вигляд і смак шоколадного манника, потрібно обсипати сливу какао-порошком.
У заздалегідь підготовлену і змащену форму для випічки вилити шоколадне тісто.
На тісто рівномірно викласти сливи.
Ще раз присипати сливи какао-порошком.
Випікати пиріг зі сливами і манкою в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці.
Готовий маннік дуже схожий на Брауні. Його темно-шоколадний колір і незвичайний сливовий смак складуть серйозну конкуренцію багатьом видам випічки.
І ніхто навіть не подумає, що в пирозі немає ні краплі борошна, а його основним інгредієнтом є звичайна манка. Спробуйте!
Як приготувати смачний пиріг зі сливами розповіла Ольга Володимирівна, рецепт і фото автора