Розтягаї з гарбузом і грибами



Такі ситні і яскраві розтягаї з гарбузом і грибами можна створити з мінімуму корисних і бюджетних компонентів. Гарбуз відмінно поєднується з грибами і спеціями (наприклад, в цій страві: гарбуз з грибами і картоплею), роблячи випічку не тільки корисною, а й дуже смачною. Хороший тандем створюють смажена гарбуз зі стручкової квасолею, не менше смачно приготувати осінній овоч з цукіні і м’яким сиром.

Розтягаї з гарбузом і цукіні

Розтягаї можна подавати як самостійне блюдо, а також з тарілкою улюбленого супу зі свіжою зеленню. Начинку для пиріжків можна міняти і доповнювати на свій смак. Відмінною добавкою може бути подрібнена морквина, солодка паприка (перець) або скибочки смажених баклажанів, кабачків, суцвіття цвітної капусти, броколі, кубики тофу і так далі.

Гриби в даному рецепті можна використовувати будь-які (лісові, печериці або гливи).

Складові:

складові

  • борошно (2-2.5 ст.);
  • гарбуз (300 грам);
  • цукор (3 ст. л.);
  • молоко (1 ст.);
  • масло (30 мл);
  • сіль (1 ч. л.);
  • гриби (300 грам);
  • пресовані дріжджі (15 г);
  • червоний і чорний перець (щіпка);
  • цибуля (0.5 шт.).

Печені пироги з гарбузом і грибами

Готуємо опару з теплого молока, жмені підсолоджувача, рекомендованої норми дріжджів і 1 ст. л. муки.

Опара на молоці

Чекаємо 10-15 хвилин, поки маса не придбає пишну текстуру. Якщо в приміщенні прохолодно, відправляємо миску з заготівлею в духовку (50 градусів).

Наливаємо в піалу рекомендовану норму рослинного масла (тільки рафінованого).

опара піднімається

Насипаємо просіяне борошно, ½ частина солі.

додаємо борошно

Збираємо всі інгредієнти в щільний ком, відбиваємо його руками 2-5 хвилин (щоб він швидко і легко збільшився в розмірі).

Через 30-40 хвилин злегка приминає заготовку. Чекаємо ще 15-22 хвилини.

тісто піднялося

Готуємо ароматну начинку: смажимо будь-які гриби на невеликій кількості олії до готовності.

смажені вешенки

Додаємо подрібнену на кухонній тертці солодку і соковиту гарбуз, нашатковану цибулю.

Гарбуз і ріпчасту цибулю на сковороді

Готуємо масу до м’якості, додаємо ½ частина солі, перець.

Тушкована гарбуз з грибами

Поділяємо борошняної кому на 6-7 рівних частин, розтягуємо кожен в квадратний пласт.

Тісто на дошці

На кожен коржик викладаємо наповнювач.

Начинка на тісто

Ретельно склеюємо все краю, викладаємо заготовку на форму. Чекаємо 20-24 хвилини.

Загорнуті краю пиріжків

Готуємо при температурі 180 градусів 37-40 хвилин.

Розтягаї з овочами

Подаємо ароматні розтягаї з гарбузом і грибами в будь-який час, але найсмачніше – гарячими, тільки з духовки!

Пиріжки з гарбузом

Смачного!