Такі ситні і яскраві розтягаї з гарбузом і грибами можна створити з мінімуму корисних і бюджетних компонентів. Гарбуз відмінно поєднується з грибами і спеціями (наприклад, в цій страві: гарбуз з грибами і картоплею), роблячи випічку не тільки корисною, а й дуже смачною. Хороший тандем створюють смажена гарбуз зі стручкової квасолею, не менше смачно приготувати осінній овоч з цукіні і м’яким сиром.
Розтягаї можна подавати як самостійне блюдо, а також з тарілкою улюбленого супу зі свіжою зеленню. Начинку для пиріжків можна міняти і доповнювати на свій смак. Відмінною добавкою може бути подрібнена морквина, солодка паприка (перець) або скибочки смажених баклажанів, кабачків, суцвіття цвітної капусти, броколі, кубики тофу і так далі.
Гриби в даному рецепті можна використовувати будь-які (лісові, печериці або гливи).
Складові:
- борошно (2-2.5 ст.);
- гарбуз (300 грам);
- цукор (3 ст. л.);
- молоко (1 ст.);
- масло (30 мл);
- сіль (1 ч. л.);
- гриби (300 грам);
- пресовані дріжджі (15 г);
- червоний і чорний перець (щіпка);
- цибуля (0.5 шт.).
Печені пироги з гарбузом і грибами
Готуємо опару з теплого молока, жмені підсолоджувача, рекомендованої норми дріжджів і 1 ст. л. муки.
Чекаємо 10-15 хвилин, поки маса не придбає пишну текстуру. Якщо в приміщенні прохолодно, відправляємо миску з заготівлею в духовку (50 градусів).
Наливаємо в піалу рекомендовану норму рослинного масла (тільки рафінованого).
Насипаємо просіяне борошно, ½ частина солі.
Збираємо всі інгредієнти в щільний ком, відбиваємо його руками 2-5 хвилин (щоб він швидко і легко збільшився в розмірі).
Через 30-40 хвилин злегка приминає заготовку. Чекаємо ще 15-22 хвилини.
Готуємо ароматну начинку: смажимо будь-які гриби на невеликій кількості олії до готовності.
Додаємо подрібнену на кухонній тертці солодку і соковиту гарбуз, нашатковану цибулю.
Готуємо масу до м’якості, додаємо ½ частина солі, перець.
Поділяємо борошняної кому на 6-7 рівних частин, розтягуємо кожен в квадратний пласт.
На кожен коржик викладаємо наповнювач.
Ретельно склеюємо все краю, викладаємо заготовку на форму. Чекаємо 20-24 хвилини.
Готуємо при температурі 180 градусів 37-40 хвилин.
Подаємо ароматні розтягаї з гарбузом і грибами в будь-який час, але найсмачніше – гарячими, тільки з духовки!
Смачного!