Гарбуз зі стручкової квасолею



Сьогодні хотілося б поділитися з вами рецептом приготування гарбуза зі стручкової квасолею. Блюдо сезонне, яке можна готувати починаючи з осені, коли приходить час збору врожаю гарбуза і до пізньої весни, в загальному до того часу, поки можна зберігати гарбуз в свіжому вигляді.

Гарбуз з квасолею

У мене гарбуз сорту хоккайдо: солодка, соковита м’якоть., З тонкою зеленою шкіркою, яка легко зрізається. Найкраще віддати перевагу сорту, який швидко розварюється.

Якщо у вас немає свіжої спаржевої квасолі – візьміть заморожену. Не забудьте попередньо розморозити стручки.

Складові:

  • 250 гр. зеленої квасолі
  • 1/4 маленької гарбуза або 300 гр.
  • 1 червона цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 2 насіння кардамону
  • трохи свіжого перцю чилі – за смаком
  • рослинна олія
  • сіль перець
  • рис і свіжі овочі для гарніру (у мене – авокадо)

Тушкована гарбуз з квасолею і рисом

Готуємо всі овочі: очищаємо спаржеву квасолю, нарізаємо стручки на 3-4 частини кожен стручок. Ріжемо цибулю кільцями, а часник – тонкими пластинками. Гарбуз – великими кубиками. Якщо гарбуз розварюється довго, то наріжте її кубиками поменше.

Овочі для страви

Обсмажуємо на олії цибулю і часник, поки овочі не стануть «золотими».

Обсмажуємо цибулю і часник

Слідом засипаємо кубики гарбуза, кардамон і спаржеву квасолю. А також чилі. Для гостроти досить покласти половину перцю чилі.

Квасоля і гарбуз

Обсмажуємо протягом 3-4 хв., Щоб овочі подрумянились. Можна налити трохи води. Накриваємо сковороду кришкою на 7-10 хв.

Час від часу помішуйте овочі.

тушкована гарбуз

Тушкована гарбуз і зелені стручки готові. Можна викласти на тарілку разом з улюбленим гарніром, наприклад, з білим рисом і свіжими овочами.

Тушкована гарбуз і квасоля

Смачного!