Баклажани по-корейськи – холодна овочева закуска, яка зробить ваш стіл ще апетитний і ароматний. Вона хороша і як самостійне блюдо, і як доповнення до м’ясних страв або картопляного пюре. У нашій родині такі баклажани «відлітають» в одну мить, так вже нам полюбилася ця закуска.
Чим же так хороша ця закуска? По-перше, тим, що продукти для її приготування прості і доступні абсолютно всім: і тим, хто вирощує урожай на своїй ділянці, і тим, у кого немає такої можливості. Придбати овочі зараз можна в будь-якому магазині і в будь-який час року. По-друге, готується ця закуска дуже просто, «швидкий рецепт» приготування баклажанів по-корейськи з морквою, цибулею і часником ви знайдете нижче і переконайтеся самі, що процес приготування не складе труднощів навіть для тих, хто ще тільки починає осягати ази кулінарії. Мариновані овочі можуть зберігатися тривалий час, і це ще один плюс до вищесказаного. Ви можете запропонувати смачні баклажани по-корейськи і на Новий рік, і на 8 Березня, і навіть на травневі свята, якщо буде можливість їх придбати. Так приємно доставити нехай маленьке, але все-таки задоволення собі і своїм близьким. Можете не сумніватися, така закуска не залишиться без уваги, це перевірено не раз. Отже, підготуйте необхідний набір продуктів, а найсмачніший рецепт баклажанів по-корейськи вже чекає вас.
Баклажани по-корейськи
покроковий фото рецепт
Складові:
- баклажани – 3 шт. великих або 4 ÷ 5 шт. середніх,
- морква 2 ÷ 3 шт. великих,
- цибуля ріпчаста 3 ÷ 5 шт.,
- часник – 3 часточки,
- насіння кунжуту – 2 ст. л.,
Для маринаду:
- оцет столовий 9% – 2 ст. л.,
- соус соєвий – 1 ст. л.,
- рослинне масло – 3 ст. л. + 2 ст. л. + 2 ст. л.,
- сіль 1 ч. л. + 2 ч. Л.,
- цукор – 1 ч. л.,
- перець чорний мелений – 1/4 ч. л.,
- паприка мелена – 1/4 ч. л.,
- коріандр мелений – 0,5 ч. л.,
- приправа для корейської моркви – 0,5 ч. л.,
- мускатний горіх – 1/4 ч. л.
Процес приготування:
Баклажани обполоснути під проточною водою, зрізати хвостики і за допомогою гострого ножа нарізати тонкими довгими брусочками.
Перекласти баклажанчики у велику глибоку ємність, у мене це каструля, і пересипати 1 ч. Л. солі.
Залишити на півгодини. За цей час «синенькі» (так часто називають баклажани) виділять сік, який необхідно буде злити, а самі брусочки віджати від рідини.
Викласти їх в глибокий сотейник з 3 ст. л. розігрітого рослинного масла. Обсмажити під закритою кришкою на вогні середньої інтенсивності протягом 15-20 хвилин, періодично перемішуючи.
Поки баклажани смажаться, можна зайнятися іншими овочами. Лук очистити і нарізати великими півкільцями.
Кількість лука кожен може відкоригувати для себе сам. Я люблю його, тому використовую досить багато. На сковороді з 2 ст. л. рослинного масла злегка пропассеровать цибулю, буквально 3-4 хвилини, щоб він залишився трохи хрустким, але не гірчить.
Морква очистити і подрібнити на тертці для корейської моркви.
Гарячі баклажани перекласти у велику ємність і викласти до них морква, всипати мелений коріандр, мускатний горіх, чорний перець, червону паприку і приправу для корейської моркви.
Додати до овочів часник, пропущений через часниковий прес, оцет, соєвий соус, цукор, 2 ч. Л. солі і перемішати всі інгредієнти.
Насіння кунжуту швидко при постійному помішуванні обсмажити на сковороді без додавання рослинного масла. Як тільки відчується аромат кунжуту, необхідно відразу прибрати сковороду з вогню. До баклажани-морквяної суміші викласти насіння кунжуту і обсмажену цибулю.
Ще раз все ретельно перемішати.
Накрити каструлю кришкою і дати закусці постояти 3-4 години в холодильнику, щоб кожен шматочок овоча ввібрав в себе пряний маринад і наповнився ароматом корейської кухні.
Перед подачею викласти баклажани по-корейськи гіркою на тарілку і прикрасити зеленню. Прекрасна закуска до будь-якого столу!
Закуску можна зберігати в холодильнику, але недовго, лише тиждень.
Готуємо швидко, їмо з задоволенням!
Смачного!
Автор рецепта і фото: Олена Нечаєва