Запечена гарбуз з кабачком зі сметаною і м’яким сиром



Печена гарбуз з цукініЗапекти гарбуз – це найкращий спосіб приготувати цей помаранчевий вітамінний овоч. При запіканні в духовці у фользі, гарбуз стає дуже ніжною, м’якою, смак при цьому більш насичений і солодкий, ніж при смаженні або відварювання.

Скибочки печеного гарбуза можуть стати основою для багатьох вегетаріанських страв: гарбузового салату зі шпинатом, супів, гарячих овочевих закусок, десертів і т.д.

Якщо ви любите гарбуз, тоді також вам варто спробувати приготувати помаранчевий суп-пюре на кокосовому молоці, а на десерт – джем з гарбуза!

А ось як основне блюдо – скибочки гарбуза печені з сезонними овочами, наприклад цукіні, або кабачками. Подавати таку страву слід з кошторисною (можна веганскої) і м’яким, солоним сиром (або маринованими шматочками тофу).

Отже, щоб приготувати такий рецепт, нам знадобиться:

  • 0,5 гарбуза солодкого сорту
  • 1 великий цукіні
  • жменю кедрових горішків або насіння соняшнику
  • 50 гр. м’якого сиру (фета, дор-блю, рокфор, солона бринза)
  • орегано або сушені трави за смаком
  • рослинна олія
  • сметана
  • сіль перець

Сир з гарбузом

Як запекти гарбуз з цукіні і ароматними травами

  1. Деко застелити фольгою. Розігріти духовку до 180 С.
  2. Гарбуз промити, видалити насіння, нарізати овоч на товсті скибочки. Кабачок або цукіні – кільцями. Змастити овочі рослинним маслом і присипати сіллю, пряними травами, чорним перцем.
  3. Поставити в духовку запікатися до повної готовності. Перші 10-15 хв. слід закрити овочі фольгою, щоб при запіканні сік не випарюють. Як тільки гарбуз і кабачок стануть м’якими, фольгу можна відкрити і дати овочам злегка підрум’янитися. В цей же час можна додати скибочки сиру або покласти їх пізніше, вже до готового блюда.
  4. Насіння соняшнику (або кедрові горішки) прожарити на гарячій сковороді.
  5. Готові овочі викласти на тарілку, присипати горішками, зверху викласти кубики сиру і 2-3 ст. л. свіжої сметани.

Шматочки печеного гарбуза з кабачка

Смачного!