Запекти гарбуз – це найкращий спосіб приготувати цей помаранчевий вітамінний овоч. При запіканні в духовці у фользі, гарбуз стає дуже ніжною, м’якою, смак при цьому більш насичений і солодкий, ніж при смаженні або відварювання.
Скибочки печеного гарбуза можуть стати основою для багатьох вегетаріанських страв: гарбузового салату зі шпинатом, супів, гарячих овочевих закусок, десертів і т.д.
Якщо ви любите гарбуз, тоді також вам варто спробувати приготувати помаранчевий суп-пюре на кокосовому молоці, а на десерт – джем з гарбуза!
А ось як основне блюдо – скибочки гарбуза печені з сезонними овочами, наприклад цукіні, або кабачками. Подавати таку страву слід з кошторисною (можна веганскої) і м’яким, солоним сиром (або маринованими шматочками тофу).
Отже, щоб приготувати такий рецепт, нам знадобиться:
- 0,5 гарбуза солодкого сорту
- 1 великий цукіні
- жменю кедрових горішків або насіння соняшнику
- 50 гр. м’якого сиру (фета, дор-блю, рокфор, солона бринза)
- орегано або сушені трави за смаком
- рослинна олія
- сметана
- сіль перець
Як запекти гарбуз з цукіні і ароматними травами
- Деко застелити фольгою. Розігріти духовку до 180 С.
- Гарбуз промити, видалити насіння, нарізати овоч на товсті скибочки. Кабачок або цукіні – кільцями. Змастити овочі рослинним маслом і присипати сіллю, пряними травами, чорним перцем.
- Поставити в духовку запікатися до повної готовності. Перші 10-15 хв. слід закрити овочі фольгою, щоб при запіканні сік не випарюють. Як тільки гарбуз і кабачок стануть м’якими, фольгу можна відкрити і дати овочам злегка підрум’янитися. В цей же час можна додати скибочки сиру або покласти їх пізніше, вже до готового блюда.
- Насіння соняшнику (або кедрові горішки) прожарити на гарячій сковороді.
- Готові овочі викласти на тарілку, присипати горішками, зверху викласти кубики сиру і 2-3 ст. л. свіжої сметани.
Смачного!