Овочі смажені на сковороді



Не можу пройти повз і не поділитися з вами моїм обідом!

Овочі смажені на сковороді

Я фанат овочів, можу їсти їх на сніданок, обід і вечерю. Мої улюблені овочі – це ті, що зараз по сезону. Взимку я в востороге від топінамбура, гарбуза, кореневої селери, пастернаку, влітку просто обожнюю готувати з кабачків, баклажанів, спаржевої квасолі, брокколі і цвітної капусти.

Найбільше мені подобається купувати овочі у бабусь на «стихійних» ринках., Хто не знає, «стихійні» ринки – це довільні павільйончики посеред вулиці або двору, де продаються ягоди, овочі, фрукти, іноді навіть гриби і горіхи, які були вирощені / зібрані поблизу міста на приватних ділянках. Зазвичай цим займаються пенсіонери, дачники або сільські жителі. Не завжди такі продукти мають товарний вигляд, овочі можуть бути різної форми, Кривенький, фрукти та ягоди червиві (ознака того, що овочі не обробляють хімією). Але які ж вони смачні! Не знаю як для вас, але для мене смак у магазинних продуктів і домашніх має величезну різницю.

Овочі смажені на сковороді – це найшвидший і простий варіант приготувати обід. До смажених овочів я подаю салат зі свіжої зелені або рис на пару, іноді, за бажанням, хрусткий багет або свіжоспечені булочки. Ви теж можете вибрати будь-який гарнір до овочів або навпаки, овочі будуть гарніром до основної страви.

З чого я готувала:

  • 250 гр. гарбуза
  • 250 гр. спаржевої квасолі
  • 1 цукіні
  • 1 червоний гострий перець
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 3-4 ст. л. рослинного масла
  • 1/4 ст. води
  • сіль

Овочі смажені на сковороді

Гарбуз я нарізала кубиками середнього розміру, намагалася розрахувати так, щоб гарбуз і цукіні смажилися однакову кількість часу. Червоний перець – кільцями. Хоч і називається перець гострим, але у мене він виявився зовсім не таким. Можна було сміливо покласти в 3-4 рази більше. Але це вже на любителя.

Розжарила сковороду з рослинним маслом і виклала кільця цукіні, кубики гарбуза і гострий перець.

Кубики гарбуза і цукіні

Обсмажила овочі з двох сторін, поки не з’явилася золота скоринка на гарбузі і на цукіні.

Смажені овочі з скоринкою

Уже смачно і можна знімати з плити! Але ми підемо трохи далі і додамо спаржеву квасолю, яку я промила, видалила хвостики і нарізала стручки на 2-3 частини, щоб було зручніше є.

До слова, якщо ви любителі спаржевої квасолі, то це рецепт точно для вас – стручкова квасоля в кокосових вершках з часником!

Я додала трохи води, щоб квасоля не пригорає і щоб овочі на сковороді вийшли соковитими.

Квасоля на сковороді

Взагалі, поєднання гарбуза і квасолі завжди у виграші. Наприклад, гарбуз зі стручкової квасолею можна посмажити з цибулею і часником, як в цьому рецепті.

Отже, я почекала поки вода википить і стручки будуть готові. Якщо ви хочете, щоб було по-справжньому смачно, то не давайте квасолі зваритися, вона повинна залишитися трохи хрусткою і зберегти свій колір. Розварювати краще размороженную квасоля, так як їй важко після розморожування зберегти свою форму.

Я додала 1 зубчик часнику і соєвий соус і обсмажити овочі ще 1-2 хв.

Овочі пожежі

Все, тепер точно готове. Знімаю з плити, солю, якщо потрібно, і можна їсти!

смажені овочі

Дуже соковиті, ароматні, яскраві. На це блюдо у мене пішло не більше 15 хвилин!

Krista Veggi.