З свинячий або яловичої голови можна приготувати дуже смачну холодну закуску. Багато господині вважають, що цей продукт потрібен і нічого доброго з нього не приготувати. Даний покроковий фото рецепт цього спростування. Блюдо виходить дуже смачним! Таке частування відмінно підійде для будь-якого святкового столу. М’ясний рулет має приємний часниковий аромат. Звичайно, процес готування вимагає тимчасових витрат, трохи зусиль, але фінальне блюдо того варто.
М’ясний рулет з голови
Складові:
- яловича або свиняча голова,
- часник – 7 зубців,
- за смаком солі,
- за смаком перцю,
- 5 лаврових листочків.
Процес приготування:
У нас в рецепті береться голова корови, її необхідно розрубати на шматки і вимочити в холодній воді. Рідина доведеться кілька разів зливати і наливати чисту. Поставити м’ясо варити. Процес варіння займає близько трьох годин.
При варінні всипати сіль і покласти лаврові листи. Не забудьте їх потім вийняти.
М’ясо вийняти з бульйону, дати охолонути. Кістки відокремити від м’якоті.
М’ясо нарізати середніми шматочками. Можна руками розділити м’якоть на волокна.
Головку часнику очистити, дрібно натерти, або пропустити через прес. Заправити часником м’ясний фарш. Туди ж всипати сіль і перець. Добре перемішати.
На рівну поверхню розстелити фольгу або харчову плівку. На неї рівним шаром викласти м’ясо.
Акуратно згорнути рулетом, відвертаючи фольгу.
Отримані рулети повинні охолонути, потім їх помістити в холодильник мінімум на 5 годин, а краще на ніч.
Холодну закуску з яловичої голови нарізати скибочками і подавати в холодному вигляді. З свинини продукт вийде більш жирним, але не менш смачним. Дуже хороша альтернатива магазинної ковбаси і сосисок!
Смачного!
Як приготувати ковбасу зі свинячої голови: